بررسی گوشی پوکو X3 GT
چند ماه پیش بود که در مجله اعتبارکالا گوشی پوکو X3 پرو را مورد بررسی قرار دادیم و حالا جدیدترین گوشی سری X3 را مورد بررسی قرار میدهیم؛ یعنی پوکو X3 GT. مشخص نیست که این گوشی قرار است جانشین ایکس ۳ پرو باشد یا نه؛ اما مطمئنا برخی انتقادات وارد بر این گوشی یعنی نداشتن پشتیبانی از فناوری 5G و لوگوی غولپیکر POCO در پنل پشتی را رفع کرده است.
اگر مدل «پرو» را به عنوان جانشین X3 NFC قبول کنیم، باید GT را هم در بسیاری از جهات جانشینی برای X3 Pro بدانیم. هر چه که باشد، X3 GT دارای طراحی جدید با لوگویی بسیار ظریفتر و ماژول دوربین جدید و نامتقارن است. این گوشی در رنگهای مشکی× سفید و آبی به فروش میرسد و به دلایلی که در ادامه خواهیم گفت، کمی گرانتر از مدلهای قبلی X3 است. در ادامه با بررسی همه جانبه گوشی پوکو X3 GT همراه مجله اعتبارکالا باشید.
فهرست مطالب
مشخصات کلی پوکو X3 GT
ابعاد | ۸.۹ × ۷۵.۹ × ۱۶۳.۳ میلیمتر |
وزن | ۱۹۳ گرم |
نمایشگر | ۶.۶ اینچ (۲۴۰۰×۱۰۸۰) IPS LCDنرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز |
پردازنده | مدیاتک دایمنسیتی ۱۱۰۰ 5G |
پردازنده گرافیکی | Mali-G77 MC9 |
رم | ۸ گیگابایت |
حافظه ذخیرهسازی | ۱۲۸ – ۲۵۶ گیگابایت |
دوربین | حسگر اصلی: ۶۴ مگاپیکسلی، f/1.79 اولتراواید: ۸ مگاپیکسل، f/2.2ماکرو: ۲ مگاپیکسل، f/2.45دوربین سلفی: ۱۶ مگاپیکسل، f/2.45فیلم برداری با کیفیت 4K در ۳۰ فریم بر ثانیه |
باتری | ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت غیرقابل تعویض
شارژ سریع ۶۷ وات |
سایر مشخصات | پشتیبانی دو سیمکارت از 5G
بلوتوث ۵.۲ NFC (بسته به بازار) وایفای ۶ حسگر اثر انگشت (تعبیه شده در دکمه پاور) محافظ گوریلا گلس ویکتوس برای نمایشگر IP53، مقاوم در برابر پاشش آب و گرد و غبار |
این مطلب را هم بخوانید: بررسی گوشی شیائومی 11T پرو
طراحی و ویژگیها
از نظر ظاهری، پوکو X3 GT گرانتر از چیزی که هست به نظر میرسد. بنابراین اگر نگران این هستید که بقیه مردم در مورد گوشی موبایل شما چه فکری میکنند، متوجه نخواهند شد که دستگاه شما یک گوشی ارزان قیمت است.
همانطور که معلوم است، بدنه گوشی پلاستیکی است اما پرداخت لبهدار و شیب ملایم از رنگ تیره در پایین تا رنگ تیرهتر در بالا، ظاهر و احساس خوبی به کاربر میدهد. اگر گوشی را در قاب شفاف داخل جعبه قرار دهید، ظاهر قاب پشتی هنوز قابل مشاهده است و پلاستیکی بودن آن را پنهان میکند.
پوکو X3 GT ممکن است گوشی ارزان قیمتی باشد، اما ویژگیهای ظاهری دارد که (حداقل تا همین اواخر) در گوشیهای پرچمدار در دسترس بود. به عنوان مثال، محافظ نمایشگر گوریلا گلس ویکتوس و محافظ از پیش نصب شده روی نمایشگر که آن را مقاومتر میکند. بعدا به بقیه موارد مثل شارژ سریع و فناوری 5G برای هر دو سیمکارت خواهیم پرداخت.
البته باید بدانید که برای داشتن همه این قابلیتها با قیمت پایین، باید قید برخی ویژگیها را بزنید. به عنوان مثال، این گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند و مقاومت در برابر آب آن با IP53 رتبهبندی شده است؛ بنابراین، پوکو X3 GT فقط در برابر پاشش آب و گرد و غبار مقاوم است.
به علاوه، جک هدفون نیز از این گوشی حذف شده که امروزه به ترندی بین گوشیهای گران قیمتتر تبدیل شده است. برای جبران این مسئله، شیائومی یک آداپتور USB-C به جک ۳.۵ میلیمتری در جعبه گذاشته است؛ اما میتوانید از هدفون بلوتوث یا اسپیکرهای پرقدرت دستگاه هم استفاده کنید.
یکی از مشکلاتی که در X3 GT هم دیده میشود، اسکنر اثر انگشت قرار گرفته در دکمه پاور است. در این گوشی هم مانند X3 NFC حسگر اثر انگشت معمولا به خوبی تشخیص داده نمیشود و فعال کردن سنسور با برداشتن گوشی از کنارهها نیز بسیار آسان است. زمانی که سعی میکنید قفل گوشی را باز کنید، حسگر اغلب اثر انگشت شما را نمیشناسد و به جای آن مجبورید تشخیص چهره استفاده کنید که امنیت بالایی ندارد.
بررسی نمایشگر گوشی پوکو X3 GT
بخش دیگری که X3 GT ماهیت اقتصادی خود را افشا میکند، نمایشگر است. نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و نمونهبرداری ۲۴۰ هرتز گوشی شما را تحت تاثیر قرار ندهد؛ چرا که نمایشگر گوشی در حد یک دستگاه اقتصادی است. رنگها و کنتراست خوب است اما باید بدانید که با نمایشگر LCD طرف هستید. البته به مرور زمان به نمایشگر گوشی عادت میکنید؛ ولی اگر از گوشی OLED استفاده کرده باشید و پس از آن به سراغ X3 GT بیایید، این مسئله کاملا شما را اذیت خواهد کرد.
البته همین نمایشگر LCD به اندازه کافی روشن است و روشنایی آن هم در فضای باز افزایش مییابد؛ بنابراین همچنان در شرایط آفتابی قابل مشاهده است. سنسورهای نور هم به خوبی کار میکنند و اجازه نمیدهند که روشنایی صفحه مانند برخی گوشیها به سرعت تغییر کند. وضوح تصویر هم ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل است جای حرفی هیچ باقی نمیگذارد و کیفیت خوبی هم دارد.
مشخصات و عملکرد
حالا نوبت به بررسی مشخصات و عملکرد پوکو X3 GT میرسد. جایی که این گوشی عملکردی فراتر از قیمتش ارائه میدهد. دایمنسیتی 1100 5G پردازندهای قدرتمند است که باعث میشود این نماینده پوکو مانند یک پرچمدار عمل کند.
گشت در رابط کاربری MIUI 12 بسیار روان است؛ اپلیکیشنها خیلی سریع باز میشوند و عملکرد بازی هم عالی است. ممکن است هنگام بازی از سریعترین گوشیهای گیمینگ عقب بماند و احتمالا باید تنظمیات را روی متوسط انتخاب کنید؛ اما وقتی قیمت گوشی را در نظر میگیرید، جایی برای شکایت باقی نمیماند. پوکو X3 GT حتی هنگام بازی طولانی مدت هم با وجود خنککننده مایعی که دارد، گرم نمیشود.
پوکو X3 GT (حداقل در نتایج تئوری بنچمارک) از سامسونگ گلکسی S20 سال گذشته سریعتر است و توانست در تست گیگبنچ، از وانپلاس نورد ۲ با پردازنده دایمنسیتی ۱۲۰۰ پیشی بگیرد.
این مطلب را هم بخوانید: بررسی شیائومی ردمی ۱۰
دو مدل قبلی سری X3 از فناوری 5G پشتیبانی نمیکردند؛ اما در نسخه جدید این مشکل رفع شده است. بنابراین، اگر به داشتن یک گوشی 5G اهمیت میدهید و قصد دارید چند سال دیگر که این شبکه وارد ایران شد از مزیتهای آن لذت ببرید، X3 GT خیالتان را راحت میکند.
مشکل دیگر این است که دستگاه از MicroSD پشتیبانی نمیکند؛ حتی اگر فقط یک سیمکارت داخل گوشی باشد. بنابراین، بسیاری از خریداران به جای خرید نسخه ۱۲۸ گیگابایتی، به سراغ مدل ۲۵۶ گیگابایتی آن میروند. گفتنی است که حافظه ذخیرهسازی از نوع UFS 3.1 است که پیشرفت قابل توجهی محسوب میشود. دیدن Wi-Fi 6 میتواند خبر خوبی باشد؛ اگرچه هنوز نمیتوان از یک گوشی ارزان قیمت توقع Wi-Fi 6E را داشته باشید.
دوربینها
اگر هنگام انتخاب گوشی، عکاسی اولویت شماست و قصد دارید پوکو X3 GT را خریداری کنید؛ باید کمی توقعات خود را پایین بیاورید. دوربینهای جلو و عقب میتواند تصاویر و ویدئوهای فوقالعادهای ثبت کنند؛ اما در همه موقعیتها چنین اتفاقی نخواهد افتاد. روی کاغذ همه چیز خوب به نظر میرسد؛ اما در واقعیت داستان کمی متفاوت است.
دوربین اصلی پشت فقط در نور مناسب میتواند عملکرد خوبی داشته باشد و در نتیجه عکسها تار میشوند. اگر دستهای ثابتی داشته باشید میتوانید عکسهای قابل قبول ثبت کنید؛ اما اگر سوژه در حال حرکت باشد عکس شما تار میشود. یکی از حالتهای اضافی دوربین، حالت شب است؛ اما تفاوت بسیار کمی در مقایسه استفاده از حالت استاندارد در عکسها ایجاد میکند و جزئیات کمی به تصویر کشیده میشوند.
با این حال، وقتی نور زیاد باشد عکسها عالی خواهند شد. با اینکه میتوانید بزرگنمایی ۱، ۲، ۵ و ۱۰ برابری را انتخاب کنید اما هیچ لنز تلهفوتویی در کار نیست و تصویر به صورت دیجیتالی زوم میشود.
با اینکه سنسور اصلی دارای کیفیت ۶۴ مگاپیکسل است؛ اما بزرگنمایی آن مانند زوم کردن در فتوشاپ نیست. با این حال، دوربین به طور پیشفرض یک سوم این پیکسلها را دور میاندازد و عکسهای ۱۶ مگاپیکسلی ذخیره میکند. تکنولوژی پیکسل بینینگ (Pixel binning)، در سنسورهای با وضوح بالا رایج است و عکسهای با کیفیت بالایی ثبت میکند. اگر بخواهید، میتوانید با وضوح ۶۴ مگاپیکسلی و حتی فرمت RAW عکس بگیرید؛ اما برای اکثر افرادی که میخواهند فقط عکس بگیرند و آن را در فضای مجازی به اشتراک بگذارند، حالت پیشفرض بهترین گزینه است.
در بررسی گوشی پوکو X3 GT متوجه شدیم که همانطور که در بسیاری از گوشیهای دیگر هم دیده میشود، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی استفاده محدودی دارد و وضوح پایین آن به این معنی است که عکسها عالی نیستند. دوربین اولتراواید باید کاربرد بهتری داشته باشد و به شما اجازه میدهد تا از افراد بیشتری در یک کادر عکس بگیرید یا بتوانید مناظر بیشتری را در عکس خود داشته باشید؛ اما در این گوشی، مانند پوکو X3 Pro، عکسهای اولتراواید سافت و فاقد جزئیات هستند و این موارد در نور کم بدتر از این هم میشود.
هر دو دوربین جلو و عقب حالت پرتره دارند و در دوربین سلفی، ویژگی افزودن زیبایی هم دریافت میکند. در عکسهای پرتره میت وانید میزان تاری پسزمینه را تنظیم کنید؛ اما سیستم در تشخیص مکانهایی که باید تار شوند و جاهایی که نباید تار شوند عملکرد خوبی دارد. بنابراین اغلب میبینید که موها به صورت تصادفی تار شدهاند و افکتها از بین رفتهاند.
در هر دو دوربین اصلی و اولتراواید میتوانید با ویدئوهای HDR با کیفیت 4K ضبط کنید اما متاسفانه گزینه 4K ۶۰ فریم در دسترس نیست؛ مگر اینکه کیفیت را 1080p کاهش دهید. به صورت پیشفرض، کیفیت Full HD در ۳۰ فریم بر ثانیه در دسترس است.
باتری و سرعت شارژ
استفاده از گوشیهایی که باتری آنها به سختی یک روز دوام میآورد بسیار سخت است؛ اما یکی از نقاط قوت پوکو X3 GT، باتری آن است. باتری این گوشی با استفاده معمولی (بدون صرف زمان زیاد برای بازی) تقریبا دو روز دوام میآورد.
این مطلب را هم بخوانید: بررسی گوشی موبایل پوکو X3 پرو
اگر باتری شما تمام شود و زمان زیادی برای شارژ آن نداشته باشید، شارژر ۷۶ واتی درون جعبه میتواند ۹۰ درصد باتری شارژ کند و تنها در ۴۰ دقیقه، شارژ باتری از صفر به ۱۰۰ درصد میرسد. دیدن این اعداد واقعا همه را به هیجان میاندازد.
همانطور که در بالا هم گفتیم، یکی از معایب این گوشی نبود شارژ بیسیم است که برای اکثر مردم اهمیت آنچنانی ندارد؛ ولی به هر حال در بررسی گوشی باید به آن پرداخته شود.
حرف آخر
پوکو X3 GT با وجود تمام نقصهایش، یکی دیگر از گوشیهای با ارزش شیائومی است. رابط کاربری MIUI 12.5 در این گوشی بسیار روان اجرا میشود و با ویژگیهای اضافی که نسبت به اندروید خام دارد، هنوز هم درونمایه اندروید را حفظ کرده است.
مطمئنا بیشترین جایی که قیمت نسبتا پایین گوشی به چشم میخورد، نمایشگر و دوربینهای دستگاه است؛ اما وقتی با قیمتی اقتصادی، یک گوشی پرقدرت در دست میگیرید، باید بیخیال برخی کمبودها شوید. تا وقتی فناوری 5G و عملکرد فنی خوب دستگاه را دارید، خیلی نگران کمبودهای X3 GT نخواهید شد.
در انتهای بررسی گوشی پوکو X3 GT اگر میخواهید یک گوشی مقرونبهصرفه با عملکردی شبیه پرچمداران بازار داشته باشید و دوربین و نمایشگر گوشی اولویتهای شما نیست، پوکو X3 GT میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.