etebarkala snappay
etebarkala snappay

مقایسه کارت گرافیک آنبورد و مجزا؛ کدام‌یک برای شما بهتر است؟

4.2
(18)
حسین رجب چالی
3 سال پیش
مقایسه کارت گرافیک آنبورد و مجزا؛ کدام‌یک برای شما بهتر است؟

کارت‌های گرافیکی دو نوع دارند: آنبورد و مجزا. بزرگ‌ترین عاملی که در انتخاب بین این دو تاثیرگذار است خود شما هستید. شما باید تصمیم بگیرید که با توجه به نیازها و بودجه خود کدام مدل را انتخاب کنید.

به طور کلی، گرافیک‌های مجزا قدرت بیشتری نسبت به نمونه‌های آنبورد دارند؛ اما این بدان معنی نیست که گرافیک مجزا بهترین انتخاب برای شما است. بر همین اساس، در مطلب پیش رو گرافیک مجزا و گرافیک اختصاصی را با هم مقایسه می‌کنیم تا در نهایت بتوانید بین این دو بهترین انتخاب برای خود را پیدا کنید. پس با مجله اعتبارکالا همراه باشید.

کارت گرافیک آنبورد چیست؟

کارت گرافیک آنبورد چیست؟

CPU یا واحد پردازش مرکزی در رایانه مسئول اجرای فرایندهایی (از طریق محاسبات) است که برای کار کردن سیستم شما ضروری است. GPU یا واحد پردازش گرافیکی واحد CPU (پردازنده) عمل می‌کند؛ با این تفاوت که عمدتا دستورالعمل‌های مربوط به گرافیک را انجام می‌دهد.

این مطلب را هم بخوانید: راهنمای خرید کارت گرافیک

گرافیک یکپارچه (یا آنبورد یا اختصاصی) به گرافیکی گفته می‌شود که در آن پردازنده و GPU را روی یک تراشه دارید. برای مثال، اگر پردازنده‌ای که انتخاب می‌کنید گرافیک آنبورد دارد، این پردازنده هم فرایندهای معمول CPU و هم پردازش‌های GPU را انجام می‌دهد.

کارت گرافیک مجزا چیست؟

کارت گرافیک مجزا چیست؟

گرافیک مجزا کاملا از پردازنده شما جدا خواهد بود. این کارت گرافیک دارای GPU مجزایی است که می‌تواند برای پردازش داده‌ها و دستورالعمل‌های جدا از پردازنده مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین، کارت‌های گرافیکی مجزا دارای حافظه مخصوص خود به شکل VRAM (یا RAM ویدئویی یا حافظه دسترسی تصادفی ویدئویی) هستند که امکان دسترسی سریع GPU مجزا به داده‌های مربوطه را می‌دهد. به عنوان مقایسه، گرافیک‌های آنبورد حافظه مجزا برای برای پردازش داده‌های تصویری ندارند؛ بلکه از حافظه سیستم این کار استفاده می‌کنند.

تفاوت گرافیک آنبورد و گرافیک مجزا چیست؟

تفاوت گرافیک آنبورد و گرافیک مجزا چیست؟

بزرگ‌ترین نقص گرافیک آنبورد در این است که با قرار دادن CPU و GPU روی یک تراشه، یک (یا هر دو) پردازنده محدود می‌شود. به عبارت دیگر، شما نمی‌توانید CPU و GPU را با محدود کردن یک (یا هر دو) قدرت پردازشی روی یک تراشه قرار دهید. با اینکه اکثر پردازنده‌های امروزی دارای گرافیک آنبورد هستند؛ اما GPU محدود می‌شود تا حداکثر قدرت به CPU منتقل شود. یک گرافیک مجزا، PCB (برد مدار چاپی)، حافظه (VRAM) و خنک‌کننده مخصوص به خود است و در نتیجه قدرت آن محدود نشده است و انتقال مسئولیت داده‌های مربوط به گرافیک از گرافیک آنبورد به نسخه مجزا، کمک می‌کند تا منابع مورد استفاده CPU آزاد شوند.

بنابراین، کارت گرافیک مجزا (بسته به قدرت GPU آن) نه تنها قدرت GPU بیشتری دارد؛ بلکه فشار کار پردازنده اصلی شما را نیز کاهش می‌دهد. هر دو این موارد نیز باعث می‌شوند تا سیستم شما عملکرد بهتری داشته باشد. البته کمک گرافیک مجزا به عملکرد بهتر رایانه، لزوما به این معنا نیست که همه کاربران باید سیستمی داشته باشند که که GPU آن مجزا است. امروزه گرافیک‌های آنبورد قدرت‌مندتر شده‌اند و برای محاسبات اولیه، قدرت کافی (یا حتی اضافی) در اختیار کاربران عادی قرار می‌دهند.

در دو بخش بعد، خواهیم گفت که گرافیک مجزا و آنبورد، هرکدام برای چه دسته از افراد مناسب هستند.

چه کسانی باید کارت گرافیک مجزا خریداری کنند؟

چه کسانی باید کارت گرافیک مجزا خریداری کنند؟

دو عامل تعیین‌کننده در مورد انتخاب کارت گرافیک مجزا عبارتند از:

  • بودجه کلی شما برای سیستمی که به دنبال خرید آن هستید چقدر است؟
  • با سیستم خود چه کارهایی انجام می‌دهید و چه نرم‌افزارهایی را اجرا می‌کنید؟

بنابراین، با در نظر گرفتن این دو عامل، بیایید ببینیم کارت گرافیک مجزا برای چه کسانی مناسب است؟

۱. گیمرهایی که بودجه مناسب دارند و به دنبال کامپیوتر گیمینگ هستند

اگر شما یک گیمر واقعی هستید . می‌خواهید بازی‌های مورد علاقه خود را در بالاترین تنظیمات ممکن و با حداکثر نرخ فریم اجرا کنید، احتمالا به دنبال یک کیس گیمینگ از پیش ساخته شده هستید که کارت گرافیکی مجزا دارد یا می‌خواهید خودتان سیستم‌تان را جمع کنید و کارت گرافیک هم در لیست خریدتان قرار دارد.

باید توجه داشته باشید که چنانچه به دنبال خرید کیس گیمینگ هستید، نسبتا باید مبلغ زیادی هزینه کنید و اگر بودجه شما محدود است، بهتر است که خودتان به دنبال بستن سیستم باشید و کارت گرافیک را جداگانه خریداری کنید.

۲. گیمرهایی که به لپ‌تاپ گیمینگ علاقه دارند و بودجه متوسطی دارند

از آنجایی که لپ‌تاپ‌های گیمینگ گران‌تر از نمونه‌های دسکتاپ خود هستند؛ اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ ارزان دارای گرافیک یکپارچه هستند. اگر پول زیادی برای هزینه کردن ندارید و بازی‌های سنگین اجرا نمی‌کنید، گرافیک یکپارچه روی لپ‌تاپ برای شما مناسب خواهد بود.

این مطلب را هم بخوانید: تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی چیست؟

با این حال، اگر به یک لپ‌تاپ نیاز دارید و می‌خواهید بازی‌های مورد علاقه خود را با بالاترین تنظیمات و نرخ فریم انجام دهید؛ می‌توانید یک لپ‌تاپ گیمینگ خریداری کنید که کارت گرافیک مجزا داشته باشد.

۳. افراد حرفه‌ای که کارهای مبتنی بر گرافیک انجام می‌دهند

چنانچه یک فرد حرفه‌ای هستید که کارهای گرافیکی (مانند طراحی گرافیک، انیمیشن سازی، ویرایش ویدئو و غیره) انجام می‌دهد؛ یا اگر از افرادی هستید که این کارها را برای سرگرمی انجام می‌دهند، به احتمال زیاد به سراغ کارت گرافیک مجزا خواهید رفت؛ چرا که کارت‌های آنبورد از پس کارهای سنگین گرافیکی بر نخواهند آمد.

چه کسانی باید کارت گرافیک آنبورد خریداری کنند؟

امروزه ممکن است گرافیک یکپارچه برای برخی کاربران کافی باشد. افرادی که به نظر ما می‌توانند از این گرافیک‌ها استفاده کنند عبارتند از:

۱. کسانی که بازی نمی‌کنند و به دنبال سیستمی برای انجام امور عادی هستند

اگر به دنبال یک سیستم یا لپ‌تاپ هستید که بتواند کارهای معمولی مانند گشت‌وگذار در اینترنت، ارسال پیام یا تماشای فیلم را انجام دهد؛ انتخاب سیستمی که کارت گرافیک آنبورد دارد پیشنهاد بدی نیست. در واقع، اگر کارهای شما به این امور محدود می‌شود، خرید سیستمی که کارت گرافیک مجزا دارد، هزینه اضافی خواهد بود.

۲. گیمرهایی که به دنبال سیستم دسکتاپ با هزینه محدود هستند

اگر شما گیمر هستید اما بودجه زیادی برای خرید یک سیستم دسکتاپ ندارید، احتمالا نتوانید کارت گرافیک مجزا تهیه کنید. در این صورت مجبور خواهید شد از گرافیک یکپارچه با پردازنده استفاده کنید.

این مطلب را هم بخوانید: آموزش تست و بنچمارک کارت گرافیک

جمع کردن سیستمی با کارت گرافیک آنبورد هزینه‌ای به مراتب کمتر از بستن سیستم با گرافیک مجزا روی دست شما خواهد گذاشت و می‌توانید با چنین سیستمی بازی‌هایی مثل League of Legends، Dota 2، Rocket League و غیره را اجرا کنید و برای بازی‌های سنگین‌تر نهایتا می‌توانید تنظیمات بازی را پایین‌تر بیاورید.

۳. گیمرهایی که به دنبال لپ‌تاپ هستند اما بودجه زیادی ندارند

برای گیمرهایی که به دنبال لپ‌تاپ هستند اما بودجه بالایی ندارند، گرافیک یکپارچه تنها گزینه موجود است. متاسفانه نباید انتظار عملکرد خوب بازی از یک لپ‌تاپ ارزان‌قیمت با گرافیک آنبورد داشته باشید.

با این حال، اگر فقط قصد دارید با لپ‌تاپ خود بازی‌های غیرسنگین مانند League of Legends، Dota 2 یا Rocket League را اجرا کنید؛ احتمالا می‌توانید با یک لپ‌تاپ مقرون‌به‌صرفه با گرافیک آنبرد کنار بیایید تا زمانی که بتوانید لپ‌تاپ بهتری خریداری کنید.

بهترین گزینه برای شما کدام است؟

بهترین گزینه برای شما کدام است؟

نتیجه مطلب پیش رو این است که درست است که گرافیک مجزا معمولا قدرت GPU بیشتری نسبت به گرافیک یکپارچه در اختیار شما قرار می‌دهد؛ اما برخی کاربران به دو دلیل سود بیشتری از گرافیک آنبورد خواهند برد: اول کسانی که بودجه کافی برای خرید گرافیک مجزا ندارند و دوم کسانی که نیازی به قدرت اضافی GPU که گرافیک مجزا ارائه می‌دهد ندارند و می‌توانند با گرافیک آنبورد نیز کار خود را پیش ببرند.

در نهایت اگر بین اینکه کارت گرافیک مجزا بخرید یا از گرافیک آنبورد استفاده کنید مانده‌اید، موارد گفته شده در این مطلب ممکن است انتخاب شما را راحت‌تر کند. چنانچه برای خرید یا انتخاب بین این دو مردد هستید می‌توانید سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.2 / 5. تعداد رای دهندگان: 18

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :

آتنا افسریان گفت:

وقت بخیر، ب ای لپ تاپ با کاربری اداری و برنامه نویسی ، کارت گرافیک مجزا چقدر الزامیست؟

یی گفت:

سلام خسته نباشید من میخواستم یک لپ تاپ با رام 12 گیگ و سی پی یو r3 3200u را خریداریم کنم که گرافیکش انبورده به نظر شما برای گیمی مانند جی تی ای وی خوبه ممنون میشم پاسخ بدید

حسین رجب چالی گفت:

سلام. متاسفانه گرافیک‌های آنبورد ممکنه توی بازی‌های جدید و گرافیک بالا مشکل‌ساز باشن.

احسان گفت:

سلام بنده گرافیک سیستمم آنبورد هستش . جدیدن یه گرافیک مجزا خریدم و وصل کردم ولی سیستم اون رو نمیشناسه با همون انبورد ادامه میده حتی وقتی کابل مانیتور هم به گرافیک مجزا وصله
لطفا راهنمایی کنید

حسین رجب چالی گفت:

سلام دوست گرامی
درایورهای کارت گرافیک جدید رو نصب کردید؟