گوریلا گلس چیست؟
تفاوت مدل های مختلف گوریلا گلس چیست؟
مطمئنا اکثر شما نام گوریلا گلس را شنیدهاید. آیا تا به این فکر کردهاید که گوریلا گلس چیست؟ در این مطلب، به شما خواهیم گفت که گوریلا گلس چیست، تاریخچه آن را بررسی میکنیم و تفاوت انواع مختلف این شیشه محافظ را خواهیم گفت. با مجله اعتبارکالا همراه باشید.
در ابتدا، اولین چیزی که باید بدانید این است که گوریلا گلس برندی از شیشههای مقاوم محسوب میشود که به وسیله شرکتی به نام Corning Inc توسعه یافته است. کورنینگ انواع شیشههای دیگری را برای بخشهایی غیر از گوشیهای هوشمند و پوشیدنیها تولید میکند و نام آنها نیز گوریلا گلس نیست.
فهرست مطالب
کورنینگ گوریلا گلس چیست؟
گوریلا گلس که به وسیله کورنینگ توسعه یافته، نوعی شیشه است که از مادهای به نام آلکالی-آلومینوسیلیکات (alkali-aluminosilicate) ساخته شده است که از ترکیب آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن تشکیل میشود. شرکت کورنینگ توسعه گوریلا گلس را از اواسط سال ۲۰۰۵ آغاز کرد. این شیشه به گونهای طراحی شده که گوشیهای هوشمند و دیگر دستگاهها را در برابر آسیب و خطوخش مقاوم کند و در عین حال، سبک و نازک نیز باشد.
این مطلب را هم بخوانید: ترافلاپس چیست؟
با این حال، گوریلا گلس اولین محصول این چنینی کورنینگ نبود. این شرکت قبلا به نام چمکور (Chemcor) شناخته میشد و در زمینه تولید عینکهای مقاوم مناسب برای لوازم خانگی، دستگاههای چشم پزشکی، خودروها، هوافضا و دیگر کاربردها فعالیت میکرد. جالب است بدانید که کورنینگ امروزه اغلب شیشههای خود را برای گوشیهای هوشمند تولید میکند.
با اینکه گوشیهای دارای گوریلا گلس کمتر در معرض خراش و شکستگی هستند؛ اما توجه داشته باشید که این فناوری گوشی (یا تبلت) شما را نشکن نمیکند. همانطور که در بالا هم گفتیم، گوریلا گلس را به عنوان یک فناوری در نظر بگیرید که به افزایش دوام نمایشگر گوشی شما در مدت زمان طولانی کمک میکند و آن را از سقوطهای ناگهانی نجات میدهد.
در ادامه، در مورد نسخههای مختلف گوریلا گلس صحبت میکنیم. از اولین نسل این شیشههای محافظ که در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷ در کنار اولین نسل آیفون عرضه شد تا گوریلا گلس ویکتوس که در جولای ۲۰۲۰ (تیر ۱۳۹۹) معرفی شد.
انواع مختلف محافظ گوریلا گلس
گوریلا گلس ۱
اولین گوریلا گلس بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ آماده شد؛ اما اولین نمایش بزرگ آن با آیفون به وقوع پیوست. اپل اولین گوشی آیفون خود را سال ۲۰۰۷ به دنیا معرفی کرد و به درخواست آنها، محافظ روی نمایشگر آیفون ۱.۵ میلیمتر داشت و دارای پوشش اولئوفوبیک بود که جذب اثر انگشت و لکه را به حداقل میرساند.
با این حال، آیفون اولین گوشی نبود که از گوریلا گلس روی نمایشگرش استفاده میکرد. کورنینگ تنها در نسل اول گوریلا گلس توانست فناوری محافظ صفحه خود را در ۲۵۰ دستگاه به کار ببرد.
گوریلا گلس ۲
در سال ۲۰۱۲، کورنینگ از گوریلا گلس ۲ در نمایشگاه CES رونمایی کرد. این شیشه به اندازه نسل اول خود مقاوم بود؛ اما مهمترین بهروزرسانی در ضخامت آن رخ داده بود. نسل دوم گوریلا گلس ۲۰ درصد باریکتر از نسل اول بود. در تستهای آزمایشگاهی، این شیشه توانست تا ۵۰ کیلوگرم فشار را بدون هیچ ترکی تحمل کند.
در همان سال، گوریلا گلس روی ۶۰۰ دستگاه مورد استفاده قرار گرفت. از آنجایی که این نسخه از نسل اول باریکتر بود، به سازندگان اجازه میداد تا گوشیهای خود را سبکتر و باریکتر بسازند. دو گوشی نکسوس ۴ و گلکسی S2 از دستگاههایی هستند که به گوریلا گلس ۲ مجهز شدهاند.
گوریلا گلس ۳
شیشه گوریلا گلس ۳ برخلاف نسل قبلی که روی ضخامت متمرکز بود، مقاومت بیشتری به همراه داشت. در این نسل برای اولین بار از فناوری NDR یا Native Damage Resistance استفاده شده که به شیشه اجازه میدهد تا خراشهای عمیقتری را تحمل کند. به گفته کورنینگ، نسل سوم گوریلا گلس تا ۳۵ درصد بیشتر از خطوخش روی نمایشگر جلوگیری میکند.
کورنینگ برای بزرگداشت نسل سوم فناوری خود، قصد داشت مقاومت گوریلا گلس را تا سه برابر افزایش دهند و آنها توانستند به لطف فرایند تولید جدید به این مهم دست پیدا کنند. گوریلا گلس ۳ در CES 2013 معرفی شد و در گوشیهای مانند موتو G، موتو X و گلکسی S4 به کار گرفته شد.
گوریلا گلس ۴
در سال ۲۰۱۴، کورنینگ، گوریلا گلس را با هدف جسورانه جدیدی معرفی کرد. این شرکت طی یکی از بررسیهای خود متوجه شد که ۷۰ درصد درصد از آسیبهای نمایشگر گوشی به دلیل سقوط است و به همین دلیل، شروع به سرمایهگذاری روی تقویت شیشه خود کرد و گوریلا گلس ۴ با تمرکز روی ایده مقاوم بودن در برابر سقوط ساخته شد.
در واقع، طبق مطالعات آزمایشگاهی، نسخه چهارم گوریلا گلس دو برابر قویتر از مدل قبلیاش بود. گلکسی نوت ۲ و ایسوس ZenFone 2 Laser دو مورد از گوشیهایی هستند که از گوریلا گلس ۴ استفاده میکردند.
گوریلا گلس ۵
نسخه پنجم شیشه محافظ کورنینگ با نام گوریلا گلس ۵ در سال ۲۰۱۶ عرضه شد. تمرکز این شیشه روی سقوط گوشی بود و قدرت آن ۴ برابر بیشتر از نسخه قبلی شده بود. همچنین، کورنینگ نشان داد که گوریلا گلس ۵ توانسته است از سقوطهایی تا ارتفاع ۱.۶ متر جان سالم به در ببرد.
در مورد گوریلا گلس ۵ ادعا میشد که حتی اگر گوشی شما سقوط سختی داشته باشد؛ نمایشگر دستگاه کمتر در معرض ترک خوردن خواهد بود. گوریلا گلس ۵ در گوشیهایی مانند گلکسی نوت ۲۰ سامسونگ و موتو G 5G موتورولا استفاده شده است.
در همین سال ۲۰۱۶ بود که کورنینگ اولین شیشه محافظ خود با نام گوریلا گلس +SR را برای دستگاههای پوشیدنی عرضه کرد.
گوریلا گلس ۶
گوریلا گلس ۶ در جولای ۲۰۱۸ (تیر ۱۳۹۷) عرضه شد و پیشرفتی قابل توجه نسبت به نسخه قبلی محسوب میشد. کورنینگ در مراسم رونمایی از این شیشه محافظ فاش کرد که نسخه جدید را در معرض روشهای آزمایشی جدید و دقیقی قرار داده است. نتیجه این آزمایشها این شد که گوریلا گلس ۶ ادعا میکرد به اندازه کافی قوی است تا در برابر ۱۵ سقوط متوالی روی سطح سخت (از ارتفاع ۱ متر) مقاومت کند. این شیشه دو برابر قویتر از گوریلا گلس ۵ رتبهبندی شده و هنوز هم در بسیاری از گوشیهای موجود در سال ۲۰۲۲ بازار یافت میشود.
گوریلا گلس DX / DX پلاس
کورنینگ در سال ۲۰۱۸، در کنار معرفی گوریلا گلس ۶، از تولید گوریلا گلس DX و +DX خبر داد. هر دو این محصولات برای استفاده در ساعتهای هوشمند و ردیابهای تناسب اندام در نظر گرفته شده بودند. در کنار مقاومت در برابر خراش و دوام بالا، یکی دیگر از عواملی که گوریلا گلس DX روی آن تمرکز داشت، دید عالی در فضای باز بود.
این شیشههای محافظ خاصیت ضد انعکاسی دارند که به گفته کورنینگ، دید بهتری را ارائه میدهند و در عین حال، مقاومت در برابر خراش را نیز بهبود میبخشند.
گوریلا گلس ویکتوس
در جولای سال ۲۰۲۰ (تیر ۱۳۹۹) کورنینگ با معرفی گوریلا گلس ویکتوس، جدیدترین شیشه محافظ گوشیهای هوشمند، تبلت، لپتاپها و ابزارهای پوشیدنی را به جهانیان عرضه کرد. به نظر میرسد که کورنینگ با این محصول، سیستم شمارهگذاری گوریلا گلسها را که سالها به آن عادت کرده بودیم را کنار گذاشته است.
این مطلب را هم بخوانید: شارژ معکوس چیست؟
به گفته کورنینگ، تستهای آزمایشگاهی نشان داده که گوریلا گلس ویکتوس در برابر سقوط از ارتفاع ۲ متری (در مقابل ارتفاع یک متری گوریلا گلس ۶) مقاوم است. همچنین دو برابر در مقایسه نسل قبلی خود و ۴ برابر بیشتر در مقایسه با محافظهای صفحه دیگر برندها در برابر خراش مقاوم است.
آیا گوشی من گوریلا گلس دارد؟
اکثر سازندگان نوع گوریلا گلس مورد استفاده در گوشیهای خود را در مشخصات دستگاه ذکر میکنند و نگاه سریع به مشخصات میتواند تمام جزئیات مورد نیاز شما را نشان دهد. با این حال، برخی از تولیدکنندگان به نوع گوریلا گلس استفاده شده اشارهای نمیکنند.
در چنین موقعیتی، اگر واقعا مشتاق هستید بدانید گوشی شما چه نوع گوریلا گلسی دارد شاید لازم باشد کمی جستجو کنید. با اینکه سایت کورنینگ جامع نیست؛ اما فهرستی از محصولاتی که از گوریلا گلس استفاده میکنند را در اختیار شما قرار میدهد. برای دسترسی به فهرست مذکور، وارد این لینک شوید.
همچنین، لازم به ذکر است که کورنینگ تنها شرکتی نیست که در زمینه ساخت شیشههای مقاوم در برابر خش برای گوشیهای هوشمند فعالیت میکند. رقیب اصلی کورنینگ در این بخش آساهی (Asahi) نام دارد که اخیرا نام خود را به AGC تغییر داده است. این شرکت شیشههای ضد خش خود را با برند دراگونتیل (Dragontrail) تولید میکند.
حالا متوجه شدید که گوریلا گلس چیست؟ گوشی شما از چه نسخهای از گوریلا گلس استفاده میکند؟ نظرات خود را با در میان بگذارید.