etebarkala snappay
etebarkala snappay

گوگل اسیستنت چیست و چه قابلیت هایی دارد؟

4.8
(5)

دستیار هوشمند گوگل چه قابلیت‌هایی دارد؟

حسین رجب چالی
3 سال پیش
گوگل اسیستنت چیست و چه قابلیت هایی دارد؟

گوگل اسیستنت، نسخه‌ گوگل از الکسای آمازون و سیری اپل است. این دستیار هوشمند، از از زمان عرضه در ۲۰۲۱۶ تا به امروز پیشرفت‌های قابل توجهی را تجربه کرده است و احتمالا پیشرفته‌ترین و پویاترین دستیار موجود در بازار موبایل است.

گوگل دستیار هوشمندش را نه تنها در سخت‌افزار خود،  بلکه از طریق مشارکت با سایر شرکت‌ها در طیف وسیعی از دستگاه‌ها، از یخچال و هدفون گرفته تا اسپیکر و اتومبیل‌ها نیز گسترش داده است. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که گوگل اسیستنت چیست و چه قابلیت‌هایی دارد تا بیشتر با این دستیار هوشمند فوق‌العاده آشنا شوید.

گوگل اسیستنت چیست؟

گوگل اسیستنت دستیار صوتی گوگل است که در زمان معرفی، اکستنشنی برای Google Now بود و به گونه‌ای طراحی شده تا در حین گسترش کنترل‌های صوتی «OK Google» که تا پیش از آن موجود بود، شخصی‌تر باشد.

در ابتدا، گوگل ناو به طور هوشمندانه اطلاعات شما را بیرون می‌کشید. این سیستم محل کار شما، جلسه‌ها و برنامه سفرتان، تیم‌های ورزشی که دوست دارید و چیزهایی که به آن‌ها علاقه‌مند هستید را می‌دانست تا اطلاعاتی که برای‌تان مهم است را به شما ارائه دهد.

این مطلب را هم بخوانید: چطور کمتر از گوشی موبایل استفاده کنم؟

گوگل مدت‌هاست که گوگل ناو را کنار گذاشته است؛ اما «اسیستنت» در همان فضا وجود دارد و این عناصر شخصی‌شده را با طیف وسیعی از کنترل‌های صوتی ترکیب می‌کند. گوگل اسیستنت از متن و صدا پشتیبانی می‌کند و با هر روشی که از او سوال بپرسید، مکالمه را دنبال می‌کند.

گوگل اسیستنت چه کارهایی انجام می‌دهد؟

گوگل اسیستنت چه کارهایی انجام می‌دهد؟

برای اینکه بدانیم گوگل اسیستنت چیست و چه قابلیت هایی دارد باید کمی در آن عمیق شویم. این دستیار هوشمند فرمان‌های صوتی، جستجوی صوتی و کنترل دستگاه با صدا را به شما ارائه می‌دهد و اجازه می‌دهد تا پس از گفتن کلمات «OK Google» یا «Hey Google»، تعدادی امور را انجام دهید. این سیستم طراحی شده تا از طریق مکالمه با شما تعامل داشته باشد.

دستیار گوگل به شما اجازه می‌دهد تا کارهای زیر را انجام دهید:

  • دستگاه‌ها و خانه هوشمند خود را کنترل کنید.
  • به اطلاعات تقویم و سایر اطلاعات شخصی خود دسترسی داشته باشید.
  • اطلاعات آنلاین، از رزرو رستوران گرفته تا مسیرها، آب و هوا و اخبار را پیدا کنید.
  • موسیقی خود را کنترل کنید.
  • محتوای مورد نظر خود را از کروم‌کست (Chromecast) یا سایر دستگاه‌های سازگار پخش کنید.
  • تایمرها و یادآورها را اجرا کنید.
  • قرار ملاقات تنظیم کنید و پیام بفرستید.
  • اپلیکیشن‌ها را روی گوشی خود باز کنید.
  • نوتیفیکیشن‌های شما را برای‌تان بخواند.
  • ترجمه‌های گفتاری بلادرنگ برای شما انجام دهد.
  • بازی کنید.

Continued Conversation به این معنی است که برای درخواست‌های بعدی نیازی به گفتن «Hey Google» ندارید. در عوض، هنگامی که شروع به صحبت با گوگل کردید، بدون نیاز به یک عبارت محرک، همیشه با شما گوش می‌دهد. گوگل حتی می‌تواند صدای افراد را هم تشخیص دهد؛ بنابراین، می‌داند چه کسی در حال صحبت کردن است و می‌تواند پاسخ‌ها را براساس آن تنظیم کند. همچنین، می‌توانید از آن چندین مورد را همزمان بخواهید.

از آنجایی که گوگل اسیستنت شما را می‌شناسد و متن را درک می‌کند؛ به روشی آگاهانه یا هوشمندانه واکنش نشان می‌دهد. این مسئله مهم است؛ چون کنترل صدا قدرت بسیار بیشتری دارد و آن را از واکنش نشان دادن به عبارات یا دستورات خاص خارج می‌کند. این ابزار طراحی شده تا کاری بیش از واکنش دادن به پیام‌های شما را انجام دهد.

در گوگل اسیستنت، ویژگی‌های دیگری مانند اعلام حضور در پرواز (وابسته به خط هواویی و مقصد) و همچنین امکان رزرو برای برخی از شرکای گوگل و همچنین حالت مترجم برای دستگاه‌های Google Nest و نمایشگرهای هوشمند نیز وجود دارد. با استفاده از این قابلیت می‌توانید از دستیار گوگل بخواهید تا مکالمه‌ای را به ده‌ها زبان ترجمه کند. فقط کافی است به انگلیسی بگویید «Hey Google, be my Spanish interpreter» تا حالت مترجم فعال شود و برای کمک به مکالمه، ترجمه مکالمه و ترجمه متون (در نمایشگرهای هوشمند) را در زمان واقعی دریافت کنید.

گوگل اسیستنت در دستگاه‌های نست (Nest) پایه کنترل خانه هوشمند را تشکیل می‌دهد. این دستیار هوشمند با طیف وسیعی از دستگاه‌ها سازگار است؛ بنابراین می‌توانید گرمایش خانه، چراغ‌ها و بسیاری از دیگر موارد را با صدای خود کنترل کنید.

چه دستگاه‌هایی گوگل اسیستنت دارند؟

چه دستگاه‌هایی گوگل اسیستنت دارند؟

گوگل اسیستنت در ابتدا برای گوشی‌های پیکسل و دستگاه‌های گوگل هوم عرضه شد؛ اما حالا برای تقریبا همه دستگاه‌های اندرویدی امروزی مانند گوشی‌های اندرویدی، Wear OS، Android TV و Nvidia Shield و همچنین خودروهایی که از Android Auto و حتی دوربین‌های Nest و Lenovo Smart Clock هم در دسترس است.

گوگل اسیستنت، دستیار اصلی اسپیکرهای هوشمند Google Nest (یا گوگل هوم سابق) است؛ اما به طور گسترده‌ای در دیگر اسپیکرهای هوشمند تولیدکنندگان ثالث مانند سونوس، سونی، ال‌جی و پاناسونیک هم مورد  استفاده قرار می‌گیرد.

گوگل اسیستنت در گوشی‌ها

دستیار هوشمند گوگل روی گوشی‌های اندرویدی موجود است و تمام گوشی‌های امروزی هم سیستم هوش مصنوعی دارند. حتی دستگاه‌هایی که هوش مصنوعی دیگری مانند Bixby سامسونگ را دارند هم دستیار گوگل نیز دارند. به عبارت ساده‌تر، اگر گوشی شما اندرویدی است، حتما گوگل اسیستنت دارید.

این مطلب را هم بخوانید: چطور «OK Google» را در گوگل مپ آیفون روشن کنیم؟

گوگل اسیستنت در گوشی‌های آیفون هم موجود است اما با محدودیت‌هایی همراه خواهد بود.

گوگل اسیستنت در اپلیکیشن‌ها

گوگل اسیستنت در اپلیکیشن‌ها

گوگل مپ به شما این امکان را می‌دهد تا به وسیله اسیستنت در دستگاه‌های اندروید و iOS اقدام به راهیابی مسیر کنید. با صدای خود در گوگل مپ می‌توانید ETA (مجوز الکترونیکی) خود را با دوستان و خوانواده‌تان به اشتراک بگذارید، به متن‌ها پاسخ دهید، موسیقی و پادکست گوشی کنید، مکان‌های که می‌خواهید را جستجو کنید یا توقف جدیدی در مسیر خود ثبت کنید.

همچنین، دستیار گوگل می‌تواند پیام شما را به صورت خودکار (در اندروید و iOS) علامت‌گذاری کند و به تمام اعلان‌های شما (فقط در اندروید) پاسخ دهد.

دستیار گوگل با بسیاری از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان و پیامک محبوب کار می‌کند. از جمله آن‌ها می‌توان به واتساپ، مسنجر، وایبر، تلگرام، Android Messages و غیره اشاره کرد.

دستگاه‌های گوگل نست

دستگاه‌های گوگل نست

اسپیکرهای گوگل نست رقیب مستقیمی برای اسپیکرهای اکو (Echo) آمازون هستند. Nest Audio یک اسپیکر مجهز به کروم‌کست است که به عنوان یک دستیار کنترل صوتی عمل می‌کند. کروم‌کست اولین پل تماس برای دستیار گوگل در خانه است و اکوسیستمی محسوب می‌شود که روز‌به‌روز بیشتر گسترش پیدا می‌کند.

Wear OS

دستیار گوگل روی تمام ابزارهای پوشیدنی سیستم عامل Wear OS نیز موجود است. با استفاده از عبارات بیدار کردن دستیار، می‌توانید از آن بخواهید چندین کار را در ساعت شما انجام دهد؛ مانند خاموش کردن سیستم گرمایشی یا پاسخ دادن به یک پیام.

Android TV/Google

Android TV/Google

اندروید تی‌وی دستیار گوگل را در برخی از تلویزیون‌های هوشمند در دسترس قرار می‌دهد. به عنوان مثال، سونی در تمام تلویزیون‌های خود اندروید تی‌وی دارد. اندروید باکس‌هایی مانند Nvidia Shield TV هم گوگل اسیستنت پشتیبانی می‌کند. اخیرا فهرست تلویزیون‌ها و دستگاه‌های سرگرمی که از دستیار گوگل پشتیبانی می‌کنند رو به افزایش گذاشته و حتی تلویزیون‌های سامسونگ هم این دستیار صوتی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

شرکت‌های سازنده تلویزیون همکار با اندروید تی‌وی شامل سونی، هایسنس، فیلیپس، TCL، اسکای‌ورث (Skyworth)، شیائومی، هایر، چانگ‌هونگ، JVC و توشیبا هستند.

این مطلب را هم بخوانید: تلویزیون هوشمند چیست؟

اخیرا گوگل تلویزیون Google TV را معرفی کرده که رابط آن اندروید تی‌وی است و به طور کلی جایگزین اندروید تی‌وی می‌شود و مثل همیشه، از گوگل اسیستنت برای کمک به جستجوی محتوا بهره می‌برد و می‌تواند کنترل پخش دستگاه‌های پشتیبانی کننده از دستیار گوگل را در دست بگیرد.

هدفون‌ها و ایربادها

در بسیاری از هدفون‌های بی‌سیم هم از گوگل اسیستنت پشتیبانی می‌شود. با استفاده از دستیار گوگل در هدفون یا ایرباد، می‌توانید بدون باز کردن گوشی خود به دستیار هوشمند دسترسی داشته باشید. فقط کافی است یک دکمه را فشار دهید تا شروع به صحبت با دستیار گوگل کنید.

نمایشگرهای هوشمند گوگل

نمایشگرهای هوشمند ارائه‌دهنده گوگل اسیستنت از محصولات شرکت‌هایی مانند لنوو، JBL و ال‌جی هستند. نمایشگر هوشمند لنوو از مدل‌های ۷، ۸ و ۱۰.۱ اینچی موجودند.

خودروها

خودروها

گوگل اسیستنت در خودروهایی که از Android Auto پشتیبانی می‌کنند موجود است؛ البته اخیرا Android Automotive رابط کاربری مبتنی بر گوگل را به برخی خودروها آورده است.

دستگاه‌ها و لوازم خانگی هوشمند

همانطور که گفتیم، بسیاری از دستگاه‌های هوشمند از گوگل اسیستنت پشتیبانی می‌کند. این محصولات شامل لامپ، یخچال و هر لوازم خانگی دیگر می‌شود. دستیار گوگل با بیش از ۱۰۰۰ برند تولیدکننده لوازم خانگی و بیش از ۱۰ هزار دستگاه کار می‌کند.

این دستگاه‌ها را می‌توان با دستیار گوگل کنترل کرد؛ به این معنی که می‌توانید چراغ‌ها و کلیدها را خاموش و روشن کنید. می‌توانید دمای اتاق را تغییر دهید یا اخطاری دریافت می‌کنید مبنی بر اینکه ماشین لباسشویی شستن لباس‌‌ها را تمام کرده است. دستیار گوگل با IFTTT نیز سازگار است؛ بنابراین می‌توانید دستورالعمل‌های سفارشی ایجاد کنید.

Google Assistant Connect چیست؟

Google Assistant Connect چیست؟

Google Assistant Connect پلتفرمی است که سازندگان می‌توانند از آن برای اضافه کردن آسان‌تر و ارزان‌تر گوگل اسیستنت استفاده کنند. برای مصرف کنندگان، این بدان معنی است که به زودی انواع مختلفی از دستگاه‌های دارنده دستیار گوگل عرضه خواهند شد.

برای مثال، گوگل اعلام کرده که یک شرکت همکار می‌تواند یک نمایشگر جوهر الکتریکی تولید کند که پیش‌بینی آب‌وهوا یا تقویم را نشان می‌دهد؛ در حالی که از Assistant Connect برای ارائه محتوا از بلندگوی هوشمند وصل شده استفاده می‌کند.

گوگل اسیستنت به اصطلاح «محاسبات مرحله بالاتر» را مدیریت می‌کند؛ مثل دانستن آنچه در تقویم وجود دارد، بررسی به‌روزرسانی‌ها و غیره.

چطور بفهمم گوشی من از گوگل اسیستنت پشتیبانی می‌کند؟

برای بررسی اینکه بفهمید گوشی شما دارای دستیار گوگل است، گوشی را بالا گرفته و عبارت «OK Google» را تکرار کنید یا دکمه هوم را فشار دهید و نگه دارید یا روی نماد میکروفون در نوار جستجوی گوگل ضربه بزنید. این نقطه شروع دستیار گوگل است؛ پس از آن می‌توانید تایپ کنید یا صحبت کنید و از دستیار گوگل بخواهید تا به شما پاسخ دهد. معمولا در حین راه‌اندازی اولیه سیستم‌عامل اندروید، از شما خواسته می‌شود تا گوگل اسیستنت را پیکربندی کنید.

در این مطلب تمام مواردی که برای پاسخ به سوال گوگل اسیستنت چیست و چه قابلیت هایی دارد نیاز بود را برای شما توضیح دادیم. چنانچه سوالی در مورد این دستیار هوشمند دارید می‌توانید آن را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.8 / 5. تعداد رای دهندگان: 5

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :