etebarkala snappay
etebarkala snappay

e Sim چیست، آیا ای سیم در ایران کاربرد دارد؟

5
(5)

سیم کارت جدید ای سیم چیست و چه مزیت‌هایی دارد؟

عاطفه تاسا
2 سال پیش
ای سیم چیست و آیا در ایران کاربردی دارد؟

شاید برخی افراد علاقه مند به تکنولوژی، از چند سال قبل با نام e sim  یا سیم کارت تعبیه شده آشنایی داشته باشند. این نام تا زمان معرفی آیفون ۱۴ در شهریور ماه سال ۱۴۰۱ به گوش بسیاری از افراد نخورده بود. خانواده گوشی‌های آیفون ۱۴، اولین گوشی‌های هوشمندی نیستند که از این تکنولوژی بهره می‌برند. دلیل ناشناخته بودن این تکنولوژی برای بسیاری از افراد تا پیش از معرفی آیفون ۱۴ این است که تا پیش از این، گوشی‌هایی که از e Sim پشتیبانی می‌کردند، قابلیت پشتیبانی از هر دو سیم کارت فیزیکی و e Sim را داشتند. 

اپل تصمیم گرفته است در ایالات متحده آمریکا اسلات فیزیکی سیم کارت را از گوشی‌های آیفون ۱۴ حذف کند و از این پس از e Sim به جای سیم کارت فیزیکی در این گوشی‌ها استفاده خواهد کرد. حال این سوال پیش می‌آید که ای سیم چیست و چه مزیت‌هایی نسبت به سیم کارت فیزیکی سنتی دارد؟ با مجله اعتبارکالا همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم. 

این مطلب را هم بخوانید: بررسی آیفون ۱۴ اپل

ای سیم چیست و چه تفاوتی با سیم کارت های معمولی دارد؟ 

ای سیم چیست و چه تفاوتی با سیم کارت معمولی دارد؟

ای سیم یا سیم کارت تعبیه شده، نوعی سیم کارت قابل برنامه نویسی است که به صورت یکپارچه با دستگاه طراحی شده است. سیم کارت‌های سنتی موجود در ایران و بسیاری از کشور‌ها، سیم کارت‌های فیزیکی هستند که می‌توانید آن‌ها را از دستگاه بیرون آورده و وارد دستگاه دیگری کنید. اما این امکان برای e Sim فراهم نیست. در واقع e Sim یک سیم کارت فیزیکی نیست و برای استفاده از آن نیز نیازی به اسلات فیزیکی سیم کارت ندارید. 

ای سیم چیست و چه تفاوتی با سیم کارت معمولی دارد؟

سیم کارت‌های فیزیکی معمولا از PVC ساخته می‌شوند که پلیمری خاص از پلاستیک است. اما  e Sim از نرم افزارهای تشکیل شده است که روی یک تراشه eUICC نصب شده‌اند که آن تراشه نیز به صورت دائمی به گوشی یا دستگاه مورد نظر الحاق شده است. این تراشه کوچک عملکردی شبیه به تراشه NFC دارد که برای تکنولوژی‌های پرداخت نظیر Google Pay و Apple Pay کاربرد دارند. 

زمانی که پروفایل کاربر از طرف اپراتور تلفن همراه روی این تراشه eUICC نصب شود، e Sim مانند یک سیم کارت معمولی کار خواهد کرد. در کل، e Sim برای ارائه همان خدماتی طراحی شده است که سیم کارت‌ها سنتی آن‌ها را ارائه می‌دهند. یکی از تفاوت‌های مهم ای سیم با سیم کارت فیزیکی، مستقل بودن آن از اپراتور تلفن همراه است. یعنی شما روی یک تراشه e Sim که داخل تلفن هوشمند شما نصب شده است می‌توانید چند شماره تلفن از اپراتورهای مختلف داشته باشید. 

چگونه باید eSim را راه اندازی و استفاده کنیم؟

چگونه باید از ای سیم استفاده کنیم؟

فعال کردن و استفاده از e Sim روی گوشی اندروید یا آیفون، بسیار آسان است. کاربر ابتدا باید مطمئن شود که  e Sim  توسط اپراتور پشتیبانی می‌شود یا خیر. E Sim در ایران توسط هیچ اپراتوری پشتیبانی نمی‌شود. بنابراین فعلا در ایران امکان استفاده از این تکنولوژی را ندارید. 

در کشورهایی که اپراتورهایی برای پشتیبانی از ای سیم دارند، کاربران می‌توانند برای ثبت نام خط جدید و یا تبدیل یک سیم کارت فیزیکی به ای سیم، اقدام کنند. سپس اپراتور تلفن همراه، یک QR Code را برای اسکن به کاربر ارسال می‌کند. اپراتور ممکن است این کد QR را از طریق ایمیل برای شما ارسال کند و یا از طریق وبسایت خود آن را در اختیار شما قرار دهد.

سپس اپراتور از کاربر احراز هویت می‌کند و پس از آن، شماره کاربر بر روی ای سیم ثبت می‌شود. استفاده از e Sim  در داخل ایران امکان پذیر نیست. البته در سال‌های اخیر اپراتور ایرانسل تلاش‌هایی برای ارائه این تکنولوژی انجام داده اما فعلا به نتیجه نرسیده است.    

کدام دستگاه ها از e Sim  پشتیبانی میکنند؟

کدام دستگاه‌ها از e Sim  پشتیبانی می‌ کنند؟

اگر چه چند سالی است که ای سیم وارد صنعت گوشی‌های هوشمند شده است. اما روند پذیرش گسترده آن توسط برندها، کند پیش می‌رود. کند بودن پیشرفت آن به این دلیل است که زمانی زیادی می‌برد تا همه اپراتورهای تلفن همراه با این استاندارد جدید هماهنگ شوند. به همین دلیل تولید کنندگان تلفن‌های هوشمند سعی می‌کنند در کنار پشتیبانی از ای سیم، گوشی‌ها را به اسلات فیزیکی سیم کارت نیز مجهز کنند. 

پشتیبانی از e Sim، بیشتر در گوشی‌های هوشمند سطح بالا و گران قیمت برندهای شناخته شده یافت می‌شود. گوگل و اپل اولین شرکت‌هایی بودند که از تکنولوژی e Sim در محصولات خود استفاده کردند. اولین محصول اپل که قابلیت پشتیبانی از e Sim را داشت، اپل واچ سری ۳ بود که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد. اولین گوشی که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کرد نیز، محصولی از گوگل به نام Pixel 2 بود که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد. 

چه دستگاه هایی از e Sim پشتیبانی میکنند؟

سپس اپل با معرفی دو گوشی آیفون XS و آیفون XS Max در سال ۲۰۱۸ برای اولین بار e Sim را به گوشی‌های خود وارد کرد. اولین گوشی که به طور کامل از ای سیم پشتیبانی می‌کرد و اسلات سیم کارت فیزیکی به طور کامل در آن حذف شد، گوشی تاشو Motorola Razr 2019 بود که در سال ۲۰۲۰ به بازار معرفی شد. گوشی‌های سری S و سری Note سامسونگ نیز از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند.     

ای سیم چه مزیت هایی دارد؟ 

اولین مزیت استفاده از ای سیم به جای سیم کارت سنتی، نبود اسلات سیم کارت است. اگر اسلات سیم کارت به طور کامل حذف شود، فضای بیشتری برای تغییرات سخت افزاری در گوشی به وجود خواهد آمد. ابعاد سیم کارت معمولی به میزان زیادی، بیشتر از تراشه e Sim است و این کم جا بودن e Sim مزیت بزرگی محسوب می‌شود. 

ای سیم چه مزیت هایی دارد؟

در حال حاضر برندها برای ساخت گوشی‌های کوچک‌تر و با قابلیت‌های بیشتر با هم رقابت می‌کنند و این یعنی بسیاری از آن‌ها دیگر جایی برای پشتیبانی از سینی سیم کارت نخواهند داشت. علاوه بر این، اسلات سیم کارت یک شیار در بدنه گوشی است که آن را در برابر ورود مایعات آسیب پذیرتر می‌کند. بنابراین نبود آن به معنی این است که دستگاه می‌تواند در برابر ورود آب مقاومت بیشتری داشته باشد. همانطور که بسیاری از برندها، جک ۳.۵ میلی متری هدفون را در بیشتر گوشی‌های گران قیمت خود حذف کردند تا مقاومت بیشتری در برابر ورود آب داشته باشند. 

پشتیبانی تلفن همراه از ای سیم، به شما این امکان را می‌دهد که همزمان چندین شماره از اپراتورهای مختلف را روی گوشی خود داشته باشید و به راحتی بتوانید بین آن‌ها جابجا شوید. مخصوصا زمانی که شما بخواهید به خارج از کشور سفر کنید و نیاز به یک سیم کارت موقت محلی داشته باشید؛ این قابلیت، به کارتان خواهد آمد. 

معایب e Sim چیست؟ 

معایب ای سیم چیست ؟

تنها عیب اصلی e Sim این است که تمام اپراتورهای تلفن همراه از آن پشتیبانی نمی‌کنند. به همین خاطر است که برندها از اسلات سیم کارت فیزیکی در کنار پشتیبانی از e Sim  در ساخت گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند. یکی دیگر از سختی‌های استفاده از e Sim به جای سیم کارت سنتی این است که کاربران به راحتی قبل نمی‌توانند گوشی خود را عوض کنند و برای این کار باید با اپراتور ارائه دهنده خدمات تلفن همراه تماس بگیرند. البته این ممکن است برای همه یک عیب به حساب نیاید. 

هنوز هم بسیاری از افراد شماره مخاطبین خود را بر روی سیم کارت ذخیره می‌کنند. اما برای استفاده از e Sim باید روش سنتی ذخیره شماره تماس‌ها بر روی سیم کارت را کنار بگذارید و از فضای ذخیره سازی ابری استفاده کنید. زیرا در هنگام تعویض گوشی هوشمند خود، دیگر سیم کارتی وجود نخواهد داشت که با انتقال آن به گوشی جدید، شماره‌ی مخاطبین نیز به آن منتقل شود. 

سخن آخر

ای سیم چیست و چه مزایایی دارد؟

ای سیم یا سیم کارت تعبیه شده، در واقع یک سیم کارت فیزیکی نیست. گوشی‌ها و ساعت‌های هوشمندی که به قابلیت پشتیبانی از ای سیم مجهز هستند، در داخل خود یک تراشه کوچک دارند که ابعادی به مراتب کوچک‌تر از یک سیم کارت معمولی دارد. این تراشه قابل برنامه نویسی است و به صورت یکپارچه با دستگاه طراحی شده است. یعنی نمی‌توان آن را از دستگاه جدا کرد.

ای سیم می‌تواند از چندین شماره از اپراتورهای مختلف پشتیبانی کند و محدودیتی در این زمینه ندارد. از جمله مزایای استفاده از e Sim به جای اسلات سیم کارت فیزیکی، باز شدن فضای بیشتر در داخل گوشی برای پیشرفت‌ها و تغییرات سخت افزاری توسط سازندگان است. 

در حال حاضر هیچ اپراتوری در ایران از e Sim پشتیبانی نمی‌کند و امکان استفاده از این تکنولوژی را نداریم. بنابراین روش راه اندازی e Sim نیز که در این مقاله گفته شد، در ایران کاربردی ندارد و تنها برای اطلاع خوانندگان بیان شد. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما متشکریم. نظر شما در مورد ورود e Sim به ایران چیست؟ آیا این تکنولوژی به زودی وارد ایران می‌شود؟ نظرات خود را با مجله اعتبارکالا در میان بگذارید. 

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 5

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :