etebarkala snappay
etebarkala snappay

گوریلا گلس چیست و چه تفاوتی بین هر نسخه وجود دارد؟

5
(1)
شکیبا گیلانی
2 سال پیش
گوریلا گلس چیست و چه تفاوتی بین هر نسخه وجود دارد؟

اغلب شما با نام گوریلا گلس در جدول ویژگی‌هایی که برای هر گوشی هوشمند درج می‌شود، آشنا هستید و بارها از آن به عنوان یکی از ویژگی‌های نمایشگر یاد شده است. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که گوریلا گلس چیست و هر نسخه آن که با اعدادی نظیر ۲ یا ۳ و یا ویکتوس نشان داده می‌شود، چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟ گوریلا گلس یک برند از شیشه مقاوم استکه توسط شرکتی به نام Corning Inc توسعه یافته است.

 در این مقاله از مجله اعتبارکالا، تاریخچه گوریلا گلس را از زمانی که برای اولین بار در اواسط دهه ۲۰۰۰ روی گوشی‌های هوشمند عرضه شد، توضیح خواهیم داد و تفاوت هر نسخه را به طور کامل شرح می‌دهیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

گوریلا گلس چیست؟

گوریلا گلس که توسط Corning Inc ساخته شده، شیشه‌ای است که از ماده‌ای به نام آلکالی-آلومینوسیلیکات ساخته شده و از اتصال آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن به یکدیگر تشکیل می‌شود. کورنینگ توسعه فناوری گوریلا گلس را از اواسط سال ۲۰۰۵ آغاز کرد. این شیشه به گونه‌ای طراحی شده است که گوشی‌های هوشمند را در برابر آسیب و خط و خش مقاوم کرده و در عین حال سبک و نازک است.

گوریلا گلس اولین شیشه محافظ کمپانی Corning نبود که در این بخش ساخته شد. این شرکت قبلا به نام Chemcor شناخته می‌شد و در زمینه تولید شیه‌های مقاوم فعالیت می‌کرد که در اقلام خانگی، دستگاه‌های چشم پزشکی، اتومبیل، هوافضا و کاربردهای دارویی استفاده می‌شد. اکنون این شرکت بیشتر شیشه‌های خود را روی گوشی‌های هوشمند عرضه می‌کند.

اگرچه گوشی‌های دارای شیشه گوریلا گلس Corning کمتر در معرض خراش و شکستگی هستند، توجه داشته باشید که این فناوری تلفن یا تبلت شما را نشکن نمی‌کند. همانطور که در بالا ذکر شد، گوریلا گلس را به عنوان فناوری‌ای در نظر بگیرید که به افزایش دوام نمایشگر گوشی هوشمند شما در مدت زمان طولانی کمک می‌کند.

در ادامه، در مورد نسخه‌های مختلف گوریلا گلس صحبت می‌کنیم، از اولین نسخه‌ای که در سال‌های ۲۰۰۶-۲۰۰۷ در کنار نسل اول آیفون عرضه شد تا گوریلا گلس ویکتوس که در جولای ۲۰۲۰ برای نخستین بار عرضه شد.

نسل اول؛ گوریلا گلس ۱

اولین گوریلا گلس بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ ساخته شد و اولین بار در گوشی‌های هوشمند آیفون از آن استفاده شد. اپل دستگاه خود را در سال ۲۰۰۷ به دنیا عرضه کرد و به درخواست این شرکت، فناوری روی نمایشگر آن ۱.۵میلی‌متر ضخامت داشت و دارای پوشش اولئوفوبیک بوده که اثر انگشت و لکه را به حداقل می‌رساند.

با این حال، آیفون تنها گوشی هوشمندی نبود که از شیشه محافظ گوریلا گلس بر روی نمایشگر خود استفاده کرد. شرکت کورنینگ تنها در نسل اول توانست فناوری خود را بر روی ۲۵۰ گوشی‌های هوشمند وارد کند.

نسل دوم؛ گوریلا گلس ۲

در سال ۲۰۱۲، کورنینگ، گوریلا گلس ۲ را در نمایشگاه CES معرفی کرد. شیشه به همان اندازه مقاوم بود، اما به روز رسانی اصلی آن ضخامت آن بود. نسل دوم ۲۰ درصد باریک‌تر از مدل اول بود. همچنین در آزمایشات آزمایشگاهی، می‌تواند تا ۵۰ کیلوگرم فشار را بدون ترک یا شکستن تحمل کند.

در همان سال، گوریلا گلس روی ۶۰۰ میلیون دستگاه گوشی هوشمند عرضه شد. از آنجایی که این نسخه از نسخه اول نازک‌تر بود، به سازندگان اجازه داد مدل‌های سبک‌تر و نازک‌تری از گوشی‌های خود تولید کنند. هر دو گوشی نکسوس ۴ و گلکسی اس ۳ به گوریلا گلس ۲ مجهز شدند.

نسل سوم؛ گوریلا گلس ۳

شیشه گوریلا گلس ۳ برخلاف نسخه قبلی که بیشتر روی ضخامت تمرکز داشت، مقاومت بیشتری را به همراه داشت. نسخه ۳ همچنین نسلی است که فناوری NDR (Native Damage Resistance) را معرفی کرده که به شیشه اجازه می‌دهد حتی خراش‌های عمیق تری را تحمل کند. به گفته کورنینگ، نسل سوم تا ۳۵ درصد از خط و خش روی نمایشگر جلوگیری می‌کند.

کورنینگ برای معرفی نسخه سوم فناوری خود، قصد داشت مقاومت گوریلا گلس خود را در مقایسه با نسخه‌های قدیمی سه برابر افزایش دهد. آن‌ها می‌توانند این کار را به لطف یک فرآیند تولید جدید انجام دهند. سرانجام گوریلا گلس ۳ در سال ۲۰۱۳ معرفی و با مدل‌هایی مانند Galaxy S4، Moto G و Moto X عرضه شد.

نسل چهارم؛ گوریلا گلس ۴

در سال ۲۰۱۴، شرکت کورنینگ، گوریلا گلس خود را با هدف جدید جسورانه‌ای ارائه کرد. این شرکت در یکی از بررسی‌های خود متوجه شد که ۷۰ درصد آسیب‌های نمایشگر تلفن همراه به دلیل افتادن است و به همین دلیل شروع به سرمایه‌گذاری برای تقویت شیشه خود کرد. گوریلا گلس ۴ با تمرکز بر مقاوم بودن در برابر سقوط ساخته شد.

در واقع، طبق مطالعات آزمایشگاهی، نسخه چهارم گوریلا گلس دو برابر قوی‌تر از نسخه قبلی خود بود. گلکسی نوت ۵ و لیزر ZenFone 2 چند مدلی هستند که با گوریلا گلس ۴ عرضه شدند.

نسل پنجم؛ گوریلا گلس ۵

نسل پنجم گوریلا گلس با نام گوریلا گلس ۵ در سال ۲۰۱۶ عرضه شد و تمرکز آن بر مقاومت بیشتر در برابر سقوط بود که قدرت آن چهار برابر نسخه قبلی بود. کورنینگ همچنین نشان داد که در آزمایش‌های آزمایشگاهی، گوریلا گلس ۵ توانسته است در برابر سقوط از ارتفاع ۱.۶ متری جان سالم به در ببرد.

گوریلا گلس ۵ همچنین ادعا کرد که حتی اگر گوشی روی سطوح بسیار سخت بیفتد، احتمال ترک خوردن آن بسیار کم است. گوریلا گلس ۵ در محصولاتی مانند Samsung Galaxy Note 20 و Moto G 5G استفاده شد. همچنین در سال ۲۰۱۶ بود که کورنینگ اولین محصول خود را برای گجت‌های پوشیدنی معرفی کرد که با نام Gorilla Glass SR+ شناخته می‌شود.

نسل ششم؛ گوریلا گلس ۶

گوریلا گلس ۶ که در جولای ۲۰۱۸ عرضه شد که یک جهش بزرگ نسبت به نسل پنجم بود. کورنینگ فاش کرد که نوع جدید را در معرض روش‌های جدید آزمایشی دقیق قرار داده است که در نتیجه، گوریلا گلس ۶ ادعا می‌کرد به اندازه کافی قوی است که می‌تواند در برابر ۱۵ سقوط متوالی از ارتفاع ۱ متری بر روی سطوح سخت مقاومت کند. نسل ششم گوریلا گلس دو برابر قوی‌تر از گوریلا گلس ۵ رتبه بندی شده است و استفاده آن در گوشی‌های هوشمند ساخته شده در سال ۲۰۲۱ نیز هنوز رایج است.

گوریلا گلس DX/DX پلاس

در سال ۲۰۱۸، در کنار گوریلا گلس ۶، کورنینگ همچنین از عرضه گوریلا گلس DX و DX پلاس خبر داد. هر دوی این محصولات برای استفاده در ساعت‌های هوشمند و ردیاب‌های تناسب اندام در نظر گرفته شده بودند. علاوه‌بر مقاومت در برابر خراش و دوام، یکی دیگر از عواملی که کورنینگ با Gorilla Glass DX روی آن تمرکز کرد، دید برتر در فضای باز بود. این شیشه محافظ جدید دارای خاصیت ضد انعکاس است که به گفته کورنینگ، دید بهتری را ارائه می‌دهد و در عین حال مقاومت در برابر خراش را نیز بهبود می‌بخشد.

گوریلا گلس ویکتوس

در ژوئیه ۲۰۲۰، شرکت کورنینگ هنگام راه اندازی Gorilla Glass Victus از راه اندازی جدیدترین تکرار خود از گوریلا گلس برای گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و گجت‌های پوشیدنی خبر داد. با این محصول، کورنینگ نیز به نظر می‌رسد طرح شماره گذاری را که در طول سال‌ها به آن عادت کرده‌ایم، کنار گذاشته است.

طبق گفته کورنینگ، آزمایشات آزمایشگاهی نشان داده است که Gorilla Glass Victus در برابر سقوط از ارتفاع ۲ متری مقاومت می‌کند. همچنین دو برابر بیشتر از مدل قبلی خود در برابر خش مقاوم است. مقاومت آن در برابر خراش نسبت به فناوری‌های رقیب در برندهای دیگر ۴ برابر است.

کدام گوشی‌ها به شیشه محافظ گوریلا گلس مجهز شده‌اند؟

اکثر سازندگان گوشی هوشمند، نوع شیشه گوریلا گلس مورد استفاده را در مشخصات دقیق ذکر می‌کنند و یک نگاه سریع به مشخصات باید تمام جزئیات مورد نیاز را نشان دهد. با این حال، برخی از سازندگان به وضوح به نوع گوریلا گلس استفاده شده اشاره نمی‌کنند. اگر واقعا مشتاق هستید بدانید که گوشی شما دارای چه نوع شیشه‌ای از گوریلا گلس است، ممکن است لازم باشد کمی جستجو کنید.

سخن پایانی

کورنینگ تنها شرکتی نیست که در زمینه ساخت شیشه‌های مقاوم در برابر خش برای گوشی‌های هوشمند فعالیت می‌کند. رقیب اصلی کورنینگ در این بخش، Asahi است که اخیرا به AGC تغییر نام داد. این شرکت نام تجاری شیشه‌های ضد خش خود را با نام تجاری Dragontrail تولید می‌کند. اکنون که با گوریلا گلس آشنا شدید می‌توانید با کمی جستجو، جدول ویژگی‌های مدل گوشی هوشمند خود را پیدا کنید و ببینید که از کدام گوریلا گلس جهت محافظت از نمایشگر آن استفاده می‌شود.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :