گوگل اسکولار چیست و چگونه میتوان مقالات آن را دانلود کرد؟
دوران دانشجویی با دهها عنوان مختلف مقاله و ارائه آن به استاد مربوطه، همراه است. نوشتن یک مقاله که کپی ناشیانه از یک مقاله منتشر شده در سالهای قبل نباشد، مسلما کار دشواری است. علاوهبراین شما نمیتوانید برای مقاله خود به چند کتاب قدیمی و از آن بدتر! ویکی پدیا و سایر سایتهای مشابه آن تکیه کنید. برای ارائه یک مقاله در سطح دانشگاهی، شما نیازمند دسترسی به چندين مقاله معتبر دانشگاهی دارید. گوگل اسکولار به کمک دانشجویان و محققین آمده تا دسترسی به مقالات را آسان سازد. اگر با این مرورگر آشنا نیستید و یا نمیدانید چگونه مقالات رایگان آن را جستجو و دانلود کنید، با ما تا انتهای این مطلب در مجله اعتبارکالا همراه باشید.
فهرست مطالب
گوگل اسکولار چیست؟
گوگل اسکولار یک موتور جستجوی وب است که به طور خاص برای جستجوی مقالات علمی و دانشگاهی طراحی شده است و یک منبع بسیار مفید برای دسترسی به عناوینی است که میتواند به شما در نگارش و تدوین مقالات دانشگاهی کمک کند. ممکن است بگویید که استاد درس مربوطه تاکید کرده است که از گوگل برای نوشتن مقاله خود استفاده نکنید. باید به شما اطمینان دهیم که گوگل اسکولار با گوگل کاملا متفاوت است.
گوگل محتوای وب عمومی را جستجو میکند و استاد شما تاکید داشته که از گوگل استفاده نکنید، به این معنی که شما نباید از محتوای عمومی وب استفاده کنید. همانگونه که گفته شد، گوگل اسکولار با گوگل متفاوت است و در واقع همان کتابها، مقالات و اسناد علمی را که در فهرست و پایگاههای اطلاعاتی کتابخانه جستجو میکنید، جستجو میکند. تمرکز علمی و معتبر Google Scholar آن را از گوگل معمولی متمایز میکند.
گوگل اسکولار چگونه با پایگاه دادههای کتابخانه مرتبط است؟
بین محتوای موجود در گوگل اسکولار و پایگاه دادههای فردی کتابخانهها همپوشانی وجود دارد. همچنین، بسیاری از نقلقولها در گوگل اسکولار به متن کامل در پایگاههای اطلاعاتی کتابخانه یا در پایگاههای اطلاعاتی، در دسترس عموم پیوند داده میشوند. اما گوگل اسکولار شامل تمامی کتابها و مقالات موجود در پایگاه داده کتابخانه نیست. این مرورگر میتواند برای شروع جستجو و نگارش مقاله شخصی شما مفید باشد اما برای جستجوی دقیقتر و دسترسی به محتوای بیشتر، بهتر است به پایگاه اطلاعاتی جداگانه کتابخانه مراجعه کنید.
نحوه جستجو در گوگل اسکولار
جستجو در گوگل اسکولار به همان سادگی جستجو در گوگل است. برای جستجوی از صفحه اصلی کتابخانه شروع کنید. روی برگه مقالات و بیشتر (Articles & More) کلیک کنید و کادر جستجوی Google Scholar را در پایین صفحه قرار دهید. موضوع مورد نظر خود مانند آنفولانزای مرغی را وارد کنید.
مانند گوگل معمولی، Google Scholar ابتدا مرتبط ترین نتایج را بر اساس متن کامل، نویسنده، منبع، و تعداد دفعاتی که در منابع دیگر به آن اشاره شده است، نمایش میدهد. البته برخی از اقدامات کمی با گوگل معمولی متفاوت است. برای مثال با کلیک بر روی عنوان ممکن است به جای اینکه به خود سند کامل برود، فقط شما را به یک نقل قول یا توضیحات منتقل کند. این مرورگر، لزوما شما را به متن کامل هر نتیجه جستجو نمیرساند.
چگونه تمام متن یک مقاله را در نتایج جستجوی خود پیدا کنیم؟
برای یافتن سند کامل، به دنبال پیوند PDF یا HTML در سمت راست عنوان مقاله، یا پیوند منابع آنلاین @ SHSU باشید. این پیوندها به شما کمک میکند متن کامل سند را در مکانی در دسترس عموم یا در یکی از پایگاههای داده آنلاین ارائه شده توسط SHSU بیابید.
چگونه مقالات رایگان را در گوگل اسکولار پیدا کنیم
آیا روی یک پروژه تحقیقاتی کار میکنید یا صرفا به دنبال اطلاعات معتبر هستید؟ گوگل اسکولار میتواند به شما در یافتن مقالات تحقیقاتی رایگان و معتبر کمک کند.
به جای جستجوی مقالات علمی در جستجوی استاندارد گوگل، میتوانید از روش سادهتری برای یافتن مقالات استفاده کنید. همانطور که گفته شد گوگل اسکولار بخشی از گوگل است که بر مقالات علمی تمرکز دارد و میتواند به شما در جستجو و دستیابی به مقالات علمی کمک کند. اما این مقالات همگی رایگان نیستند و برای یک کاربر داخل ایران نیز پرداخت هزینه به دلار ممکن است غیر منطقی باشد. جای نگرانی نیست. بسیاری از این مقالات رایگان هستند و میتوانید به یک منبع بزرگ و رایگان مقاله و کتاب دسترسی پیدا کنید. با ما برای آشنایی با نحوه جستجوی مقالات رایگان در گوگل اسکولار همراه باشید.
نحوه دانلود مقالات رایگان در گوگل اسکولار
ممکن است از خواندن مقالات عجیب و غریب در ویکی پدیا لذت ببرید! اما شاید وقت آن رسیده باشد که اطلاعاتی موثق که توسط دانشگاهها و اساتید برجسته در سطح بینالمللی منتشر شده است را مطالعه کنید تا دانش شما برای تدوین و تنظیم یک مقاله، در سطح قابل قبول دانشگاهی باشد تا یک پست غیر علمی و عامه پسند در شبکه اجتماعی!
معمولا یافتن مقالات و کتابهای رایگان در بستر وب خسته کننده بوده و راه به جایی نمیبرد. اما گوگل اسکولار علاوهبر مقالات پولی، طیف وسیعی از مقالات رایگان را نیز در اختیار شما قرار میدهد. برای یافتن مقالات رایگان در این بستر، مراحل زیر را دنبال کنید.
- به Google Scholar بروید.
- یک کلمه کلیدی را در نوار جستجو تایپ کنید.
- هنگامی که نتایج نمایش داده میشوند، فقط مقالات با پیوند متنی PDF را بررسی کنید.
- روی لینک مقاله مورد نظر خود کلیک کنید.
- بررسی کنید که آیا مقاله لینک دانلود رایگان دارد یا میتوانید آن را به صورت آنلاین به صورت رایگان بخوانید.
- هنگامی که یک مقاله رایگان پیدا کردید، سند PDF را در دستگاه خود ذخیره کنید یا آن را به صورت آنلاین بخوانید.
به طور معمول، مقالات رایگان در گوگل اسکولار دارای پیوند متن PDF قابل مشاهده در کنار عنوان مقاله هستند. اگر بدشانس باشید، پیوند شما را به وب سایت ناشر هدایت میکند، جایی که باید مقاله را خریداری کنید. با این حال، زمانی که مقاله رایگان باشد، میتوانید سند را ذخیره کنید یا آن را به صورت آنلاین بخوانید.
نحوه یافتن مقالات اخیرا منتشر شده
گوگل اسکولار به شما این امکان را میدهد تا جستجوی خود را در یک بازه زمانی خاص فیلتر کنید. به این ترتیب، میتوانید مقالاتی را پیدا کنید که اخیرا منتشر یا بیش از ۵ تا ۱۰ سال پیش منتشر شدهاند.
برای یافتن یک مقاله با توجه به سال انتشار آن، روی Since Year در نوار کناری سمت چپ Google Scholar کلیک کنید. با این روش میتوانید مقالات منتشر شده در سالی که مشخص کردهاید را پیدا کنید. همچنین میتوانید انتخاب کنید که صفحه نتایج در Google Chrome مقالات را بر اساس تاریخ یا ارتباط مرتب کند یا خیر.
روی مرتب سازی بر اساس تاریخ کلیک کنید تا فقط موارد اضافه شده جدید نشان داده شود. اگر زمان انتشار مقالات برای شما چندان اهمیتی ندارد، میتوانید روی Any Time کلیک کنید که در نوار کناری سمت چپ مشاهده میکنید. اگر به دنبال بستری کمتر آکادمیک برای جمعآوری اطلاعات هستید، میتوانید به جای گوگل اسکولار از LinkedIn به عنوان یک ابزار تحقیق استفاده کنید.
سخن پایانی
دانستن اینکه چگونه به طور موثر تحقیق کنید مهارت آسانی نیست. خوشبختانه، اینترنت از بسیاری جهات زندگی را آسانتر میکند. یکی از این راهها کمک به شما برای تحقیق بهتر است. اگر دانشجوی پژوهشی هستید، ممکن است استفاده از گوگل اسکولار برای شروع تحقیق شما مفید باشد، بهویژه بخش مقالات رایگان آن میتواند برای کاربران داخل کشور، راه تحقیق را کم هزینهتر سازد.