آشنایی با ۱۷ اصطلاح کلیدی اپل که باید بدانید
اپل با وجود تمام تمرکزش بر روی ویژگی کاربرپسند بودن، عاشق اصطلاحات خاص خود است. اما این اصطلاحات از آن دسته اصطلاحات استانداردی نیست که در بررسیهای سختافزاری یا آموزشهای پایگاه داده میبینید. این اصطلاحات مختص اپل بوده و در هیچ برند دیگری وجود ندارد. اگر تازه یک گوشی آیفون خریداری کردهاید و با اصطلاحات کلیدی آن آشنا نیستید، تا انتهای این مطلب از مجله اعتبارکالا با ما همراه باشید. ما ۱۷ اصطلاح کلیدی اپل که در ایران قابل استفاده است را برای شما شرح خواهیم داد.
فهرست مطالب
۱- سیستمعامل iOS اپل
اصطلاح iOS نامی است که اپل برای سیستمعامل آیفونهای خود در نظر گرفته است، مانند ویندوز روی کامپیوتر. اپل iOS را در سال ۲۰۰۷ معرفی کرد. پیشتر، سیستمعامل دستگاههای اپل به نام سیستمعامل آیفون شناخته میشد، اما با عرضه آیفون 3G به iOS تبدیل شد. معمولا iOS را به همراه شماره نسخه آن، مانند iOS 12 یا iOS 15 خواهید دید.
۲- اصطلاح iCloud اپل
آیکلود نام خدمات داده مبتنی بر اینترنت خود اپل است و یک اصطلاح کلی بوده که برای همه فناوریهای ارائه شده توسط اپل، از جمله سرویس ذخیرهسازی iCloud Drive، سیستم مدیریت رمز عبور iCloud Keychain، iCloud Backup و رابط وب در iCloud.com استفاده میشود. اگر می خواهید از iCloud به طور گسترده استفاده کنید، احتمالا باید مقداری فضای ذخیره سازی بخرید.
۳- دستیار صوتی Siri اپل
برای استفاده از دستیار مجازی آیفون، کافی است که دکمه Home را فشار داده و نگه دارید تا با سیری صحبت کنید. میتوانید انواع سوالات را بپرسید و هرچه را که در نظر دارید جستجو کنید. سیری را روشن کنید و تنظیمات مختلف را در بخش تنظیمات > سیری و جستجو تنظیم کنید.
۴- ویژگی Personal Hotspot
هات اسپات شخصی آیفون به شما این امکان را میدهد که اتصال اینترنت خود را با سایر دستگاهها از طریق Wi-Fi، بلوتوث یا USB به اشتراک بگذارید. این ویژگی را در بخش تنظیمات > نقطه اتصال شخصی پیدا خواهید کرد.
۵- ویژگی Touch ID/Face ID اپل
اپل دو شکل احراز هویت بیومتریک را برای باز کردن قفل دستگاههای خود از جمله آیفون، در نظر گرفته است که عبارتند از استفاده از اثر انگشت (Touch ID) یا تشخیص چهره (Face ID). شما میتوانید احراز هویت بیومتریک را فعال یا غیر فعال کنید، و یا تصمیم بگیرید که از کدام حالت برای باز کردن قفل دستگاه خود استفاده کنید. برای فعال سازی این ویژگی وارد تنظیمات آیفون خود شده و تنظیمات مربوط به Touch ID/Face ID را مرحله به مرحله پیش رفته تا آن را فعال کنید.
۶- گزینه Control Center اپل
گزینه Control Center وسیلهای برای تنظیم سریع تنظیماتی نظیر، پخش رسانه و سایر ویژگیهای مفید بوده که با کشیدن انگشت از پایین صفحه به بالا به آن دسترسی خواهید داشت. سفارشی کردن Control Center تنها یکی از میانبرهای بسیار مفید آیفون است که باید از آن استفاده کنید.
۷- فناوری Airplay اپل
فناوری Airplay که امروزه با نام Airplay Mirroring هم شناخته می شود پروتکل انحصاری شرکت اپل بوده که به کاربر امکان به اشتراک گذاری تصاویر ویدئویی، موسیقی، صفحه نمایش، عکس و غیره را به صورت بیسیم به دستگاه پخش مانند تلویزیون، اسپیکر میدهد. توسط این قابلیت جذاب می توانید نرم افزار و بازی را بر روی گوشی و تبلت اجرا کرده و بعد از انتقال به صفحه نمایش از دستگاه موبایل یا تبلت خود به عنوان کنترل کننده نرم افزار و بازی استفاده کنید.
۸- اپل AirDrop
یک روش بیسیم برای انتقال فایلها به سایر دستگاههای اپل است. هنگامی که قصد دارید محتوایی را از آیفون خود به اشتراک بگذارید، لیستی از گیرندگان AirDrop ظاهر میشود که میتوانید به آنها محتوای مورد نظر خود را ارسال کنید. برای تغییر تنظیمات AirDrop ، نمایشگر را به سمت بالا بکشید تا Control Center ظاهر شود، سپس کادر حالت هواپیما را به مدت طولانی نگه دارید.
۹- پروتکل FaceTime اپل
پروتکل تماس VoIP اختصاصی اپل که با سایر دستگاههای اپل کار میکند FaceTime نام دارد و به شما این امکان را میدهد که با سایر کاربران FaceTime تماس صوتی و تصویری رایگان برقرار کنید. این ویژگی از طریق برنامه FaceTime یا با انتخاب یکی از مخاطبین خود و ضربه زدن روی دکمه FaceTime Video یا Audio قابل دسترسی است.
۱۰- پروتکل iMessage اپل
اپل نام پروتکل پیام رسانی اختصاصی خود را iMessage گذاشته است. اگر با فردی چت میکنید و نام او یا حبابهای چت شما آبی رنگ باشد، از iMessage استفاده میکنید. این سرویس فقط بین دستگاههای اپل، از جمله رایانههای مک کار میکند و میتواند با برنامههای iMessage برای ارسال پول، بازی کردن و موارد دیگر استفاده شود.
۱۱- سیستم هوشمند CarPlay
سیستم هوشمند CarPlay اپل با استفاده از دستیار صوتی هوشمند Siri در خودروها بهکارگرفته می شود و به رانندگان اجازه میدهد که بسیاری از کارهایی را که رانندگان قبلا با فشردن دکمه انجام میدادند، با استفاده دستورات صوتی و نمایشگر لمسی کنترل کنند. در واقع CarPlay یک روش هوشمندانه تر و ایمن تر برای استفاده از آیفون در اتومبیل است و موجب شده تا در هنگام رانندگی حواستان از جاده پرت نشود. این نرمافزار به درایورها امکان دسترسی به ویژگیهای تلفنهای هوشمند مانند ( Apple Maps ) و ( Apple Music ) را میدهد و به آنها اجازه مکالمه تلفنی و همچنین ارسال پیامک را میدهد.
۱۲- قابلیت Handoff اپل
یکی از قابلیتهای کاربردی که کمپانی Apple در دیوایسهایش قرار داده و به آن توجه کمی شده، Handoff است. با هند آف میتوانید استفاده از یک برنامهای را در گوشی خود شروع کنید و در دیوایس دیگر به ادامهی آن بپردازید. به عنوان مثال وقتی در حال نوشتن ایمیلی در اپلیکیشن mail آیفون خود هستید، این امکان را دارید که کار خود را در مک بوک ادامه دهید.
۱۳- ایموجی متحرک Animoji
یکی از قابلیت های بسیار جذاب که در گوشیهای سری X آیفون توسط اپل ارائه شده، قابلیت استفاده از انیموجیها در محیط پیام رسانی خود iOS یعنی iMessage است و به شما این امکان را میدهد که یک ایموجی را با استفاده از حرکات صورت خود تغییر داده و برای دوستانتان ارسال کنید. مادامی که این ایموجی در صفحه نمایش داده شود، حرکات صورت شما را تقلید کرده و برای کسی که با او چت میکنید، نمایش میدهد.
۱۴- تنظیمات Night Shift اپل
یکی از ویژگیهای جدید گوشیهای آیفون Night Shift است که با توجه به ساعت و موقعیت مکانی شما و در نتیجه تخمین تقریبی زمان غروب و طلوع خورشید، رنگهای گرم را در صفحه گوشی بیشتر میکند تا تاریکی محیط و روشنایی گوشی چشمان شما را آزار ندهد و به راحتی بتوانید از گوشی خود حتی در تاریکی شب استفاده نمایید. در حقیقت این قابلیت نور آبی را از رنگهای نمایشگر بر میدارد، چرا که نور آبی رنگ است که باعث میشود مغز شما بیدار بماند و کار کردن با گوشی در شب و با وجود نور آبی سبب ایجاد اختلالاتی در خوابتان خواهد شد.
۱۵- قابلیت Do Not Disturb
قابلیت Do Not Disturb به شما این امکان را میدهد که تماسهای دریافتی و اعلانها را بین ساعتهایی که انتخاب میکنید بیصدا کند، البته به استثنای مخاطبین مورد علاقه یا تماسگیرندگان مکرر با خط شما. به طور خلاصه DND قابلیتی است که به شما این امکان را میدهد شما تلفن همراه خود را از دسترس خارج کنید و اگر کسی با شما تماس گرفت برای او پیغام مخاطب در دسترس نیست در گوشی پخش شود و برای شما فقط اعلان تماس از دست رفته فرستاده میشود. این قابلیت از iOS 6 به بعد در دیوایسهای اپلی گنجانده شد و به سرعت به یکی از محبوبترین قابلیتها تبدیل شد.
۱۶- ویژگی Reading List اپل
سافاری دارای ویژگی به نام Reading List است که به کمک آن میتوانید صفحات وب را برای خواندن در زمانی بعد ذخیره کنید. این ویژگی با بوک مارک متفاوت است زیرا میتوانید بدون اتصال به اینترنت به صفحه وب دسترسی پیدا کنید. ویژگی Reading List میتواند از iCloud برای همگامسازی در تمام ورودیهای مرتبط استفاده کند تا بتوانید در هر دستگاهی به فهرست خود دسترسی داشته باشید.
۱۷- ویژگی HealthKit اپل
یکی از اصلیترین قسمتهای اضافهشده به نسخهی جدید IOS بخش سلامت اپل یا همان HealthKit بوده که در طول روز فعالیتهای جسمی فرد را بررسی کرده و در صورت تشخیص وضعیت غیرعادی آن را فورا هشدار میدهد. تایمر استفادهشده در این برنامه هر روز بر اساس اطلاعات جسمانی فرد مانند فشارخون، میزان کالری، میزان استرس و دیگر پارامترهای فیزیکی تغییر میکند و این یعنی کاربر با افزایش تحرک و فعالیت بیشتر میتواند مدتزمان طولانیتری عمر کند.
سخن پایانی
اپل علاقه خاصی به نامگذاری بر روی ویژگیهایی دارد که برای آیفونهای خود در نظر گرفته که حتی ممکن است مشابه آن را با نام دیگری در سایر گوشیهای اندرویدی پیدا کنید. از همین رو ممکن است این نامها در ابتدا کمی گیج کننده به نظر برسند. مطمئنا ویژگیهای کلیدی دیگری نیز وجود دارد که در این مطلب ذکر نشده و اگر با اصطلاح خاصی از اپل آشنا هستید، آنرا در بخش دیدگاهها به ما معرفی کرده تا به این مطلب اضافه کنیم.