etebarkala snappay
etebarkala snappay

تفاوت فست شارژ و شارژ معمولی چیست؟

4.5
(2)
عاطفه تاسا
3 سال پیش
تفاوت فست شارژینگ با شارژ معمولی

سرعت در عصر تکنولوژی حرف اول را می‌زند. زندگی‌های پر مشغله‌ای که این عصر برای همه انسان‌ها ساخته است باعث شده که ترجیح دهیم هر کاری را در کم‌ترین زمان ممکن به اتمام برسانیم و سرعت هر کاری را نسبت به دیروز بیشتر و بیشتر کنیم.  گوشی امروزه وسیله‌ای است که تقریبا تمام افراد روی کره زمین از آن استفاده می‎‌کنند وهرروز زمان قابل توجهی را صرف کار کردن با آن می‌کنند. تا ۵ سال پیش مفهومی به اسم شارژ سریع وجود نداشت اما همه این دلایل باعث شدند که نیاز به شارژ کردن هر چه سریع‌تر گوشی، هرروز بیشتر شود.

 امروزه بسیاری از گوشی‌های هوشمند از قابلیت فست شارژ پشتیبانی می‌کنند.  برخی از گوشی‌ها، فوق العاده سریع شارژ می‌شوند و با این قابلیت کاربران را هیجان‌زده می‌کنند. شارژر این گوشی‌ها مجهز به آداپتورهایی با توان بالا است ولی آیا این قابلیت هیجان انگیز خوب است؟ معایب و مزایای این قابلیت چیست و تفاوت اصلی آن با شارژ معمولی در چیست؟ ما اینجاییم تا به همه این سوالات پاسخ دهیم پس با مجله اعتبار کالا همراه باشد. 

فست شارژ چگونه کارمی‌کند؟

هر گوشی موبایل هوشمندی به میزان ولتاژ معینی برای شارژ شدن نیاز دارد. یک شارژر معمولی ولتاژ ثابت و معینی را فراهم می‌کند که باعث یک جریان ثابت الکتریکی می‌شود. این شارژرها گوشی را  با یک نرخ ثابت شارژ می‌کنند. ولی فست شارژرها ولتاژ بالاتری را ایجاد می‌کنند؛ در نتیجه جریان الکتریکی، بیشتر از آنچه گوشی شما به آن نیاز دارد به سمت آن جاری می‌شود و گوشی سریع‌تر شارژ می‌شود.

البته باید توجه داشت که این شارژرها به صورت ثابت این ولتاژ را بالا نگه نمی‌دارند تا گوشی شما ۱۰۰ درصد شارژ شود. یعنی در طول شارژ شدن گوشی، ابتدا ولتاژ را بالا می‌برند تا گوشی تا حد خاصی شارژ شود. سپس ولتاژ را پایین می‌آورند تا بقیه روند شارژ شدن به صورت معمولی طی شود. اینکه شارژر تا چه زمانی ولتاژ را بالا نگه می‌دارد به گوشی شما بستگی دارد. 

شارژر فست شارژینگ

در برخی از گوشی‌ها تا زمانی که شارژ گوشی به ۵۰ درصد برسد و در برخی تا زمانی که به ۸۰ یا۷۰ درصد برسد گوشی را با سرعت شارژ می‌کند. اگر شارژر، باتری را تا ۱۰۰ درصد بدون توقف با سرعت شارژ کند باتری گوشی آسیب می‌بیند همچنین طول عمر باتری نیز کم می‌شود. لازم به ذکر است که شما نمی‌توانید یک فست شارژر را برای یک گوشی معمولی استفاده کنید و انتظار داشته باشد که سریع شارژ شود. برای استفاده از این ویژگی باید حتما گوشی شما از قابلیت فست شارژینگ بهره مند باشد و حتما باید از یک کابل فست شارژینگ نیز استفاده کنید. فست شارژینگ به صورت بی‌سیم هم قابل انجام است و بعضی از گوشی‌ها از آن پشتیبانی می‌کنند ولی سرعت این نوع فست شارژینگ از شارژ سیمی کم‌تر است.

آیا فست شارژینگ به گوشی آسیب می‌رساند؟

فست شارژینگ، گرما ایجاد می‌کند و گرما هم باعث کاهش یافتن عمر باتری و هم باعث آسیب رسیدن به آن می‌شود. با این حال این آسیب در طی زمانی طولانی اتفاق می‌افتد و به چشم کاربر نخواهد آمد. البته گوشی‌های هوشمند امروزی دارای مکانیزم‌هایی هستند که این گرما را کاهش می‌دهند. وقتی درجه حرارت باتری در اثر فست شارژینگ افزایش می‌یابد و به حدی خاص می‌رسد، گوشی سیگنالی را به سمت شارژر می‌فرستد در نتیجه شارژر، ولتاژ را پایین می‌آورد. دلیل کم‌تر بودن سرعت شارژ، در فست شارژ بی‌سیم این است که در این نوع فست شارژ، این مکانیزم خنک کننده وجود ندارد. با وجود این مکانیزم، آسیب دیدن باتری در اثر فست شارژینگ اجتناب ناپذیر است.

مزیت‌های فست شارژینگ چیست؟

۱. صرفه جویی در زمان:  امروزه گوشی‌های هوشمند با ظرفیت باتری بالا ساخته می‌شوند و شارژ کردن این باتری‌ها با شارژرهای معمولی ۳ تا ۵ ساعت زمان می‌برد. 

۲. گوشی‌های فست شارژینگ، چون از مکانیزم‌های کاهش درجه حرارت بهره می‌برند از لحاظ سخت افزاری و نرم‌افزاری نسبت به سایر گوشی‌ها، ارتقاء یافته‌تر هستند.

معایب فست شارژینگ چیست؟

۱. آسیب به باتری در طولانی مدت.

۲. کاهش عمر باتری: گوشی‌های از باتری‌های لیتیومی استفاده می‌کنند. این باتری‌ها دارای مشخصه خاصی به اسم چرخه شارژ یا سیکل شارژ هستند که معمولا بین عدد ۳۰۰ و ۵۰۰ است. وقتی شما می‌دانید که گوشی‌تان از قابلیت شارژ سریع بهره‌مند است در طول روز از آن استفاده بیشتری خواهید کرد و در نتیجه زودتر آن را دوباره شارژ خواهد کرد. این باعث خواهد شد که از مقدار عدد چرخه شارژ کاسته شود و در نتیجه عمر باتری کاهش می‌یابد.

۳. شما نمی‌توانید با شارژرهای دیگر گوشی فست شارژ خود را شارژ کنید: گوشی‌های هوشمند مجهز به شارژر مخصوص به خود هستند. شما نمی‌توانید گوشی خود را با فست شارژرهای دیگر  ویا با شارژرهای معمولی شارژ کنید.

۴. قیمت بالای گوشی‌های مجهز به فست شارژینگ.

سخن آخر

امروزه اکثر گوشی‌های هوشمند به قابلیت فست شارژ مجهز هستند. فست شارژ قابلیتی است که برای شارژ سریع‌تر باتری به گوشی‌ها و شارژرها اضافه شده است. فست شارژ می‌تواند به صورت کابلی و یا بی‌سیم انجام شود ولی سرعت شارژ در فست شارژ بی‌سیم کمتر از فست شارژ کابلی است. در کل فست شارژ قابلیت خوبی است و باعث صرفه جویی در مصرف زمان می‌شود ولی عیب آن این است که به باتری گوشی در طولانی مدت آسیب می‌زند و عمر آن را کم می‌کند.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.5 / 5. تعداد رای دهندگان: 2

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :

چمن مردادی گفت:

مرسی از مطلب خوبتون

پشتیبانی اعتبارکالا گفت:

سلام
خوشحالیم که مفید واقع شده