etebarkala snappay
etebarkala snappay

مشکلات رایج هدفون و هندزفری های بی سیم و باسیم و روش رفع آن ها

5
(1)
شکیبا گیلانی
2 سال پیش
مشکلات رایج هدفون و هندزفری های بی سیم و باسیم و روش رفع آنها

با فراگیر شدن روز افزون استفاده از گوشی‌های هوشمند، استفاده از هدفون‌های بی‌سیم و سیمی عملا به یک ضرورت تبدیل شده‌اند. به همین دلیل هنگامی که این گجت‌های پوشیدنی به درستی کار نمی‌کنند اوضاع کمی کلافه کننده می‌شود. خواه هدفون شما بی‌سیم باشد یا سیمی، این احتمال وجود دارد که حداقل یکی از مشکلاتی که در این مطلب به آن اشاره کرده‌ایم را تجربه کرده باشید.

در این مقاله، کمی عمیق‌تر به مشکلات رایج هدفون‌ها خواهیم پرداخت و دلایل بروز این مشکلات و همچنین نحوه تعمیر آن‌ها را آموزش خواهیم داد. در نهایت نکاتی را برای حفظ و نگهداری هرچه بهتر از این ابزار ضروری، عنوان خواهیم کرد. با ما تا انتهای این مطلب در مجله اعتبارکالا همراه باشید.

۱. قطع شدن صدای هدفون

یکی از بزرگ‌ترین و رایج‌ترین مشکلاتی که برای اغلب هدفون‌ها بوجود می‌آید، این است که علیرغم اتصال صحیح، صدایی پخش نمی‌کنند! هیچ چیز بدتر از این نیست که در یک موقعیت ناراحت کننده، موسیقی برای همراهی نداشته باشید که به شما کمک کند تا به آرامش ذهنی برسید. در این شرایط حتی یک هدفون با صدای ضعیف نیز بهتر از هدفونی بدون صداست.

خوشبختانه، این مشکل همیشه به این معنی نیست که هدفون شما از کار افتاده است. در ادامه چند دلیل را ذکر می‌کنیم که ممکن است عامل قطعی صدا باشد.

  • هدفون بی‌سیم خود را به منبع صوتی خود وصل نکرده‌اید.
  • باتری هدفون بی‌سیم شما تمام شده است.
  • هدفون‌های سیمی شما از جک جدا شده‌اند.
  • صدای منبع صوتی شما قطع شده است.
  • صدای هدفون شما قطع شده است.

اگر هیچ یک از این موارد فوق عامل قطع شدن صدا نباشد، ممکن است مشکل از هدفون شما باشد. به عنوان مثال، ممکن است یک سیم شل یا مشکل در دوشاخه که پین ​​نیز نامیده می شود وجود داشته باشد. همچنین، ممکن است مشکلی در جک هدفون در منبع صوتی شما وجود داشته باشد. ریختن مایعات بر روی هدفون نیز می‌تواند آن را برای همیشه از کار انداخته باشد.

نحوه تعمیر قطعی صدای هدفون

اگر خوش شانس باشید، قطع شدن صدا ناشی از یکی از دلایل غیر مرتبط با آسیب ذکر شده در بالا است. اگر اینطور است، قطع و وصل کردن مجدد هدفون، شارژ باتری یا افزایش صدا باید مشکل را حل کند.

همچنین می‌توانید پین هدفون و جک منبع صوتی خود را تمیز کنید. از پارچه تمیز و خشک برای دوشاخه و فشار هوا برای پاک کردن جک استفاده کنید. در موارد نادر، هدفون شما ممکن است با دستگاه سازگار نباشد و اگرچه مطمئن هستید که پین به درستی قرار گرفته اما در واقع شکل یا اندازه آن‌ها با یکدیگر سازگار نیست. در نهایت، اگر مشکل سیم شل یا آسیب دیده باشد، ممکن است لازم باشد هدفون خود را تعویض کنید.

۲. عدم اتصال هدفون‌های بی‌سیم به منبع صوتی

یکی از مشکلات دیگری که در مورد هدفون‌های بی‌سیم رایج است، این است که آن‌ها به منبع صوتی وصل نمی‌شوند. باز هم، چند دلیل ساده موجب بروز این مشکل می‌شود. اگرچه ممکن است از معیوب بودن هدفون خود مطمئن باشید، اما همیشه بهتر است قبل از اینکه فرض کنید هدفون شما از کار افتاده است ابتدا آن‌ها را بررسی کنید.

نحوه تعمیر عدم اتصال هدفون‎های بی‌سیم

ابتدا مطمئن شوید که هدفون شما شارژ دارد و شارژ آن تمام نشده است. در صورت شارژ، مجدد بررسی کنید تا مطمئن شوید دستگاه شما با هدفون سازگار است یا خیر. در نهایت، مطمئن شوید که هدفون شما روشن است و ویژگی بلوتوث دستگاهتان را فعال کرده‌اید.

اگر موارد فوق همگی به درستی تنظیم شده باشد، ممکن است مشکل عدم جفت شدن هدفون به دستگاه باشد. در ادامه نحوه جفت کردن هدفون بی‌سیم به دستگاه را شرح خواهیم داد.

  • هنگام برقراری اتصال، دستگاه و هدفون‌ها را در فاصله کمتر از یک متر از یکدیگر قرار دهید.
  • از هر وسیله دیگری که می‌تواند باعث تداخل در اتصال شود دور شوید.
  • در نهایت، مطمئن شوید که در حال تلاش برای جفت کردن با تجهیزات صحیح هستید. گاهی اوقات، تشخیص تفاوت با همه نام‌های پیش‌فرض عجیبی که دستگاه‌ها استفاده می‌کنند، دشوار است.

اگر هیچ یک از این موارد کار نکرد، سعی کنید دستگاه و هدفون خود را خاموش و دوباره روشن کنید. اگر قبلا این دو را متصل کرده‌اید، به تنظیمات بلوتوث خود بروید و قبل از خاموش کردن اتصال را خاموش کنید. گاهی اوقات همین کار کافی است تا آن‌ها را بازنشانی کنید تا دوباره کار کنند.

۳. هدفون‌ها کیفیت صدای ضعیفی دارند

کیفیت صدای بد می‌تواند شامل هر چیزی باشد، از نویزهای ثابت و فازی زیاد تا صدای ریز و زنگ دار. اغلب، هدفون‌های ارزان قیمت کیفیت صدای ضعیفی دارند. با این حال، اگر هدفونی مناسب و گران خریداری کرده‌اید اما همچنان صدای ضعیفی دریافت می‌کنید، مشکل معمولا یکی از موارد زیر است.

  • جک هدفون مشکلی دارد.
  • از دستگاه دیگری تداخل الکترونیکی دریافت می‌کنید.

نحوه تعمیر کیفیت پایین صدای هدفون

اگر مشکلی در جک هدفون شما وجود دارد، سعی کنید آن را تمیز کنید یا آن‌را با هوای فشرده تمیز کنید. همچنین، وقتی هدفون را به جک وصل می‌کنید، مطمئن شوید که با یکدیگر سازگار هستند.

مشخص نیست چرا تداخل الکترونیکی پیش می‌آید اما حداقل یک راه حل آسان برای رفع این مشکل آن است که دستگاه‌های دیگر خود را از هدفون دور نگه دارید.

۴. هدفون‌ها به درستی در گوش قرار نمی‌گیرند

اگرچه این مشکل بر کیفیت صدا یا عملکرد خوب هدفون شما تأثیر نمی‌گذارد، اما هدفون‌هایی که به درستی در گوش قرار نمی‌گیرند همچنان یک مشکل بزرگ هستند. گاهی آنقدر کوچک هستند که با هر حرکت سر، از گوش بیرون می‌افتند و گاهی آنقدر بزرگ هستند که به گوش فشار می‌آورند.

نحوه تعمیر هدفون هایی که ابعاد مناسبی ندارند

رفع این مشکل در بیشتر موارد سخت نیست، البته ممکن است نیاز به صرف کمی پول اضافی داشته باشد. اکثر هدفون‌ها دارای نوک گوش جداشدنی هستند که از سیلیکون ساخته شده و به راحتی می‌توان آن‌ها را برداشت و با سایر نوک‌های سیلیکونی که کوچک‌تر یا بزرگ‌تر هستند و راحت‌تر روی گوش‌های شما قرار می‌گیرند، جایگزین کرد.

همچنین گاهی هدفون‌ها را از گوش خود خارج کنید. مسلما راحت‌تر هستید که تمام طول روز هدفون‌های بی‌سیم را درون گوش خود حمل کنید به خصوص اگر در یک محیط شلوغ کار می‌کنید. با این حال، نگه‌داشتن هدفون‌در گوش‌ها برای مدت طولانی می‌تواند به شدت به شنوایی شما آسیب برساند.

۵. فقط یکی از هدفون‌ها کار می‌کند

یک طرفه کار کردن هدفون، بدترین اتفاق است زیرا هنوز می‌توانید به موسیقی گوش کنید، اما بسیار وحشتناک به نظر می ‌سد! از سویی احتمال می‌دهید مشکل فراتر از یک اتصال ناقص باشد. اما مانند بسیاری از مسائل دیگر، ابتدا موارد ساده را بررسی کنید. به تنظیمات منبع صوتی خود نگاه کنید و مطمئن شوید که بلندگوی راست یا چپ خاموش یا بی صدا نیست. اگر هدفون شما دارای کنترل‌های مجزای صدا برای هر طرف است، میزان صدا را نیز بررسی کنید.

اگر مشکل از تنظیمات نیست، احتمالا مشکل از جک هدفون، سیم شل یا آسیب داخلی هدفون باشد. با این حال، اگر از هدفون بی‌سیم استفاده می‌کنید، ممکن است بخواهید دوباره بررسی کنید که آیا از یک جفت هدفون منطبق استفاده می‌کنید یا خیر.

نحوه تعمیر اتصال یک طرفه هدفون‌ها

اگر دستگاه شما با هدفون سازگار است و تمام تنظیمات به درستی تنظیم شده، احتمالا هدفون شما با  یک مشکل سخت افزاری روبه‌رو است. سعی کنید دستگاه خود را مجددا راه اندازی کنید. گاهی اوقات این کار کمک می‌کند. اگر از هدفون سیمی استفاده می‌کنید، جک هدفون را بررسی کنید و آن را با هوای فشرده و پارچه خشک تمیز کنید.

اگر کثیفی، زباله و غیره را در جک هدفون مشاهده کردید، با یک خلال دندان و تا حد امکان به آرامی آن زباله را بردارید. سپس هدفون خود را دوباره امتحان کنید. اگر هنوز به درستی کار نمی‌کنند، آن‌ها را به دستگاه دیگری وصل کنید تا سلامت آن‌ها را بررسی کنید. اگر فقط یک طرف در هر دو دستگاه کار می‌کند، احتمالا یک سیم آسیب دیده در داخل آن‌ها وجود دارد، که در این صورت دو راه در پیش دارید، یا آن را لحیم کنید و یا یک هدفون جدید بخرید.

۶. صدا خیلی ضعیف و یا خیلی بلند

یکی دیگر از مشکلات دیگری که رواج دارد شدت صدای هدفون بوده که یا خیلی بلند است و یا خیلی ضعیف. این مشکل به ندرت به خود هدفون ارتباط دارد و تقریبا همیشه مشکل صدا یا تنظیمات دستگاه است. همچنین، اگر صدا خیلی کم باشد، می‌تواند مشکلی در ضبط اصلی موسیقی، پادکست و یا هر چیزی که به آن گوش می‌دهید یا مشکلی در برنامه‌ای که از آن استفاده می‌کنید باشد.

تعمیر شدت صدای هدفون

ساده‌ترین راه برای اصلاح این مشکل تنظیم صدا در دستگاه منبع است. اگر هدفون شما یک کنترل صدا جداگانه دارد، آن را نیز تنظیم کنید. گاهی اوقات، برنامه‌ها یا وب‌سایت‌ها مانند یوتیوب یک کنترل صدا سوم روی ویدیویی که در حال تماشای آن هستید را تعبیه کرده‌اند. اگر هنوز از صدا راضی نیستید، آن را بررسی و تنظیم کنید.

زمانی که صدا خیلی کم است، می‌تواند مشکل ساز باشد. معمولا برنامه‌های مرتبط با کتاب‌های صوتی با مشکل صدای ضعیف روبه‌رو هستند. متاسفانه، هیج راه حلی برای مشکل با برخی از برنامه‌ها وجود ندارد و فقط باید صبر کنید تا اتاق ساکت شود و دوباره به محتوای صوتی گوش دهید.

البته لازم به یادآواری است که برخی از برنامه‌ها دارای ویژگی تنظیم صدا و کیفیت در بخش تنظیمات خود هستند. بررسی کنید که برنامه‌ای که در حال استفاده از آن دارید، بخش تنظیمات دارد یا خیر.

۷. قطع و وصل شدن پی در پی صدا

مشکل نهایی قطع و وصل شدن پی در پی صدا در هنگام گوش دادن به موسیقی، پادکست یا هر محتوای صوتی دیگر است. در برخی موارد، هدفون‌های بی‌سیم مدام خود را خاموش می‌کنند و شما را مجبور می‌کند دوباره آن را به صورت دستی روشن کنید. در مواقع دیگر، صدا فقط در طول تجربه شنیداری شما پخش می‌شود و پس از اتمام موزیک و غیره، هدفون خود به خود اتصال خود را قطع می‌کند.

گاهی اوقات، به طور منظم و بدون هیچ دلیل قابل تشخیصی صدا مدام قطع و وصل می‌شود. برخی مواقع نیز زمانی که سر خود را به پهلو می‌چرخانید یا هشداری را در تلفن خود دریافت می‌کنید، صدا قطع می‌شود. به اتفاقاتی که هنگام خاموش شدن صدا در حال رخ دادن است دقت کنید. چرا که در تعیین مشکل مهم خواهد بود.

نحوه تعمیر قطع و وصل شدن پی در پی صدا

اگر هدفون‌های بی‌سیم شما همچنان خاموش می‌شوند تا زمانی که دوباره آن‌ها را روشن کنید، خاموش می‌ماند، به احتمال زیاد مشکل از باتری هدفون است. با کاهش باتری، هدفون به طور خودکار خاموش می‌شود. و پس از چند ثانیه بیکار ماندن، با فشار دادن دکمه، شارژ کافی برای روشن شدن دوباره به دست می‌آورند، اما دوباره به سرعت خاموش می‌شوند. راه حل بسیار ساده است. برای مدتی هدفون خود را کنار بگذارید و آن را شارژ کنید!

همچنین اگر خیلی از دستگاه منبع خود دور ‌شوید اتصال هدفون بی‌سیم شما قطع شده و پس از بازگشت به محدوده، اتصال هدفون به دستگاه مجدد برقرار می‌شود. اگر این مشکل در هدفون سیمی شما رخ می‌دهد، ممکن است مشکل از جک هدفون یا رشته سیم‌های داخل سیم باشد. برای بررسی جک هدفون، مراحلی که قبلا در مقاله ذکر شده را دنبال کنید.

اگر به مشکلی در قسمت اتصال سیم به هدفون مشکوک هستید، سعی کنید آن را بین انگشت شست و انگشت میانی خود بچرخانید. ببینید آیا حرکت دادن آن باعث می‌شود که صدا دوباره پخش و خاموش شود یا خیر. اگر با حرکت سیم در بین انگشت، صدا پخش شد، پس قطعا یک مشکل سیم است، و بهتر است بجای لحیم کردن، یک هدفون جدید تهیه کنید.

احتمال دیگر این است که جریان پخش صدا با هشدارهایی که در تلفن خود دریافت می‌کنید قطع می‌شود. به عنوان مثال، اگر هر بار که پیام متنی دریافت می‌کنید متوجه می‌شوید صدای قطع می‌شود. شما برای حل این مشکل می‌توانید هنگام گوش دادن به موسیقی، کتاب، پادکست و غیره، اعلان‌های پیام‌ها را خاموش کنید. فقط فراموش نکنید که پس از پایان کار دوباره آن‌ها را روشن کنید.

چگونه عمر هدفون بی‌سیم یا سیمی خود را افزایش دهیم؟

مشکلات مربوط به هدفون بسیار کلافه کننده است و مهم نیست این مشکلات کدام یک از مواردی باشد که در این مطلب به آن پرداخته شد.گاهی اوقات نمی‌توانید هدفون خود را تعمیر کنید و تنها انتخاب شما این است نسبت به خرید یک هدفون جدید اقدام کنید. با این حال، البته فراموش نکنید که می‌توانید از بسیاری از مشکلات رایج هدفون جلوگیری کنید. در ادامه چند نکته در مورد نحوه نگهداری هدفون را ذکر کرده‌ایم.

  • مراقب سیم هدفون سیمی باشید. آن را بلند نکنید، کشش ندهید یا گره نزنید.
  • هنگامی که از هدفون استفاده نمی‌کنید، آن‌را در کیف هدفون قرار دهید. انجام این کار به محافظت از سیم هدفون سیمی کمک می‌کند و گرد و مانع از نفوذ غبار به داخل گوشی‌ها می‌شود. همچنین از انداختن آن‌ها به ته کیف و گم شدن یا آسیب دیدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.
  • هدفون‌ها را مرتب تمیز کنید. باید هدفون‌ها و دوشاخه هدفون‌های سیمی را با یک پارچه تمیز کنید. این کار نه تنها آن‌ها را سالم نگه می‌دارد، به جلوگیری از عفونت گوش نیز کمک کند.
  • هدفون‌های بی‌سیم را به طور منظم شارژ کنید.

سخن پایانی

همواره سعی کنید از هدفون‌های خود به درستی و همانطور که در انتهای این مطلب نوشته شد، مراقبت کنید تا با مشکلات قطع شدن صدا و غیره مواجه نشوید. اما چنانچه یکی از مشکلات رایجی که در این مطلب به آن اشاره کردیم، برای هدفون شما نیز پیش آمد، به بخش نحوه تعمیر هریک مراجعه کرده و ببینید مشکل حل می‌شود یا خیر. در بیشتر مواقع، راه‌حل‌های پیشنهاد شده در این مطلب کارساز خواهد بود.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :

محمد گفت:

هدفون که سیمش دربیاد چکار کنیم