etebarkala snappay
etebarkala snappay

نحوه شناسایی و جلوگیری از نصب بدافزار در دستگاه های اندرویدی

5
(1)
شکیبا گیلانی
2 سال پیش
نحوه شناسایی و جلوگیری از نصب بدافزار در دستگاه های اندرویدی

گوشی‌های هوشمند به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند. این دستگاه‌ها برای کار، خرید، بانکداری و حفظ ارتباط با دوستان و خانواده ضروری هستند. در نتیجه، این گوشی‌ها حاوی انبوهی از داده‌ها هستند، داده‌هایی که برای مجرمان ارزشمند است. هکرها از طریق بدافزار که اغلب به شکل برنامه‌های مختلف نصب می‌شوند، به راحتی می‌توانند به اطلاعات شخصی شما دست پیدا کنند. برای اطلاعات بیشتر در مورد بدافزارهای اندروید، نحوه کارکرد آن و روش‌های شناسایی بدافزار در گوشی‌های اندرویدی تا انتهای این مطلب در مجله اعتبارکالا با ما همراه باشید.

بدافزار اندروید چیست؟

در پاسخ به این پرسش که آیا گوشی‌های اندرویدی می‌توانند بدافزار دریافت کنند؟ باید بگوییم متاسفانه بله، می‌توانند. بدافزار اندروید نرم افزار مخربی است که به طور خاص دستگاه‌های اندرویدی را مورد هدف قرار می‌دهد. مانند هر نوع بدافزار، هدف آسیب رساندن به دستگاه کاربر و سرقت اطلاعات آن‌ها است.

در مقایسه با اپ استور اپل، پلی استور گوگل از تدابیر امنیتی ساده‌تری برخوردار است. همچنین، کاربران اندروید می‌توانند اپلیکیشن‌ها را از منابع مختلف در اینترنت دانلود کنند که این اقدام، فضایی را ایجاد می‌کند که حملات سایبری در آن به سادگی صورت می‌گیرد.

بدافزار اندروید چگونه کار می کند؟

بدافزار اندروید به روش‌های مختلفی منتشر می شود که شامل موارد زیر است.

دانلود برنامه های مخرب

رایج‌ترین روشی که هکرها برای انتشار بدافزار استفاده می‌کنند، از طریق برنامه‌ها و دانلودهاست. برنامه‌هایی که از طریق فروشگاه‌های رسمی دانلود می‌کنید، در اغلب موارد ایمن هستند اما برنامه‌هایی که از منابع ناشناس از اینترنت دانلود شده‌اند، احتمالا حاوی بدافزار هستند. گاهی اوقات یک برنامه دارای بدافزار به یک فروشگاه رسمی برنامه راه می‌یابد. این برنامه‌ها معمولا به سرعت کشف و حذف می‌شوند، اما همچنان باید با دقت برنامه‌ها را دانلود کرد. اگر توسعه‌دهندگان از کیت‌های توسعه نرم‌افزار SDK‌های غیرقابل اعتماد استفاده ‌کنند، برنامه‌هایی که توسعه می‌دهند با خطر بدافزار مواجه هستند.

استفاده از دستگاهی با سیستم عامل‌های آسیب دیده

هکرها می‌توانند از هر گونه آسیب پذیری در دستگاه شما سو استفاده کنند. معمولا آسیب‌پذیری‌های امنیتی سریع کشف و اصلاح می‌شوند، اما اگر به‌طور منظم نرم‌افزار را به‌روزرسانی نکنید، ممکن است دستگاه شما آسیب‌پذیر باشد. مانند رایانه‌ها، به‌روز نگه داشتن دستگاه تلفن همراه نیز ضروری است، زیرا هکرها می‌توانند از آسیب پذیری‌های تازه کشف شده سو استفاده کنند.

کلیک روی پیوندهای مشکوک در ایمیل یا متن

ایمیل‌ها روش دیگری است که هکرها بدافزار را از آن طریق روی گوشی شما نصب می‌کنند. به عنوان مثال، ممکن است ایمیلی مبنی بر برنده شدن جایزه یا قرعه کشی دریافت کنید، یا ممکن است ایمیلی را باز کنید که به نظر می‌رسد از طرف بانک یا شرکت مورد اعتماد دیگری باشد و از شما بخواهد که جزئیات خود را به‌روز کنید یا به حساب خود وارد شوید. در هر دو حالت، اگر روی پیوند کلیک کنید، ممکن است به یک وب سایت مخرب هدایت شوید که بدافزار را دانلود و بر روی تلفن شما نصب می‌کند.

همین امر در مورد پیوندهای حاوی پیام‌های متنی که به نظر می‌رسد از یک منبع قانونی یا حتی شخصی در لیست مخاطبین شما ارسال شده نیز صدق می‌کند. اگر پیام مشکوکی دریافت کردید، از کلیک کردن روی پیوندها یا باز کردن پیوست‌ها خودداری کنید.

استفاده از Wi-Fi/URLهای غیر ایمن

وقتی از وب‌سایت‌های ناامن بازدید می‌کنید، در معرض خطر افشای داده‌های حساس ارسال شده از دستگاه خود قرار می‌گیرید. شما همچنین در برابر حملات سایبری و قرار گرفتن در معرض بدافزار آسیب پذیرتر هستید. مرورگر گوشی شما همچنین می‌تواند منبع آسیب‌پذیری باشد که منجر به حملات مرورگر وب شود. مطمئن شوید که از جدیدترین نسخه مرورگر استفاده می‌کنید.

تاثیر بدافزار بر روی گوشی اندرویدی

علاوه‌بر ارسال تبلیغات پی در پی، بدافزارهای گوشی‌های هوشمند می‌توانند به اطلاعات خصوصی شما مانند اعتبار بانکی، اطلاعات گوشی هوشمند، شماره تماس و ایمیل و لیست مخاطبین شما دسترسی پیدا کنند.

هکرها می‌توانند از این اطلاعات برای انواع فعالیت‌های مخرب مانند ارتکاب سرقت هویت با استفاده از اعتبار بانکی شما استفاده کنند. به عنوان مثال، تروجان بانکی Anubis این کار را با فریب دادن کاربران برای دسترسی به ویژگی‌های دسترسی تلفن اندرویدی انجام می‌دهد. به نوبه خود، این به بدافزار اجازه می‌دهد تا هر برنامه‌ای را که راه‌اندازی می‌کنید و متنی را که وارد می‌کنید، از جمله گذرواژه‌ها را ثبت کند. پس از اعطای مجوز اولیه، فعالیت بدافزار روی صفحه نامرئی می‌شود و بدون هیچ علامتی به عملیات مخرب خود ادامه می‌دهد.

هکرها همچنین می‌توانند از بدافزار برای جمع‌آوری و فروش دستگاه و اطلاعات تماس شما استفاده کنند، تا زمانی که با تماس‌های خودکار، پیام‌های متنی و تبلیغات بیشتر بمباران شوید. هکرها همچنین می‌توانند پیوندهایی را برای نشر هرچه بیشتر بدافزار به تمام افراد موجود در لیست مخاطبین شما ارسال کنند.

چگونه تشخیص دهیم که گوشی هوشمند به بدافزار آلوده است؟

  • گوشی شما شروع به پخش تعداد زیادی پاپ آپ، تبلیغات نامناسب، یا تبلیغاتی می‌کند که با محتوای صفحه تداخل دارند.
  • به نظر می‌رسد باتری شما خیلی سریع‌تر از حد معمول خالی می‌شود
  • برنامه‌هایی را در گوشی هوشمند خود می‌بینید که نمی‌شناسید
  • دستگاه شما کند می‌شود، خراب می‌شود و یا پیام‌های خطای مکرر را نمایش می‌دهد
  • دستگاه شما خاموش یا راه اندازی مجدد نمی‌شود
  • دستگاه شما به شما اجازه حذف نرم‌افزار را نمی‌دهد
  • مخاطبین می‌گویند که پیام‌هایی از شما دریافت کرده‌اند که خودتان آن‌ها را ارسال نکرده‌اید

حذف برنامه‌هایی که فکر می‌کنید مخرب هستند می‌تواند مشکل باشد. گاهی اوقات، حذف مجوزهای برنامه کافی است. بسیاری از این بدافزارها را نمی‌توان بدون مراحل متعدد و اضافی از گوشی هوشمند به طور کامل حذف کرد. بهتر است پیش از اینکه مجبور به حذف برنامه‌های مخرب و بدافزارها شوید، اقداماتی را انجام دهید تا دستگاه اندرویدی شما در برابر بدافزارها مصون باشد.

چگونه از دستگاه اندرویدی خود در برابر بدافزار محافظت کنیم

جدی گرفتن امنیت سایبری به کاهش خطر قربانی بدافزار اندروید شدن کمک می‌کند. در ادامه چند نکته برای محافظت از بدافزار را شرح داده‌ایم که به ایمن نگه داشتن دستگاه اندرویدی شما کمک می‌کند.

برنامه‌ها را فقط از فروشگاه‌های رسمی دانلود کنید

از دانلود برنامه‌های موجود در فروشگاه‌های اینترنتی شخص ثالث خودداری کنید. چرا که این فروشگاه‌ها بهترین فضا برای هکرها بوده تا برنامه‌های بدافزاری خود را نصب کنند. برنامه‌های فروشگاه‌های شخص ثالث توسط Google بررسی نمی‌شوند و می‌توانندبه راحتی نرم‌افزارهای مخرب را وارد گوشی شما کنند. همانطور که گزارش‌هایی در مورد حذف برنامه‌های مخرب اندروید نشان می‌دهد، Google همواره برنامه‌های امنی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و استفاده از فروشگاه رسمی Google Play ایمنی شما را به حداکثر می‌رساند.

نظرات کاربران را در مورد برنامه بررسی کنید

نظرات کاربرانی که برنامه را نصب کرده‌اند بخوانید و ببینید آیا سایر کاربران مشکلات یا تجربیات عجیبی را گزارش می‌کنند یا خیر. همچنین پیش از نصب بررسی کنید و ببینید برنامه چه مجوزها و دسترسی‌هایی را نیاز دارد و بررسی کنید که این مجوزها با هدف برنامه مطابقت دارند یا خیر. اعطای مجوزهای اشتباه می‌تواند داده‌های حساس شما را در اختیار هکرها قرار دهد.

مراقب آزمایش های رایگان آنتی ویروس باشید

آزمایش‌های رایگان آنتی ویروس ممکن است بدافزاری باشد که به گوشی هوشمند شما حمله می‌کند. نرم افزار امنیتی اندروید مقرون به صرفه از فروشندگان قابل اعتمادی مانند Kaspersky در دسترس است که روشی موثر در مسدود کردن برنامه‌های مخرب دارد.

نرم افزارهای امنیتی را نصب و به‌روز کنید

نرم افزار امنیتی، مرورگر اینترنت و سیستم عامل خود را تنظیم کنید تا به طور خودکار به‌روز شوند. به‌روز نگه داشتن این موارد تضمین می‌کند که از آخرین وصله‌های امنیتی بهره‌‌‌‌‌‌مند خواهید شد.

از کلیک بر روی پیوندها در ایمیل‌ها و پیام‌های متنی مشکوک خودداری کنید

مجرمان سایبری، ایمیل‌های فیشینگ و متن‌هایی ارسال می‌کنند که شما را فریب می‌دهند تا روی پیوندی کلیک کنید یا پیوستی را باز کنید که می‌تواند بدافزار را دانلود کند. هوشیار باشید و به جای کلیک بر روی پیوندی در ایمیل یا پیام متنی، URL یک سایت مورد اعتماد را مستقیما در مرورگر خود تایپ کنید.

از کلیک بر روی پاپ‌آپ‌ها یا تبلیغات مربوط به عملکرد دستگاه خود اجتناب کنید

کلاهبرداران نرم‌افزارهای ناخواسته‌ای را در پیام‌های پاپ‌آپ یا تبلیغات وارد می‌کنند که ظاهرا در مورد امنیت یا عملکرد دستگاهتان به شما هشدار می‌دهند. به طور کلی از کلیک بر روی این تبلیغات خودداری کنید.

گوشی خود را قفل کنید

راه اندازی صفحه قفل امنیت دستگاه اندرویدی شما را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید این کار را با تنظیم یک پین، رمز عبور یا الگو انجام دهید که از دسترسی فیزیکی دیگران به تلفن شما جلوگیری می‌کند. این کار از شما در برابر تهدیدات آنلاین محافظت نمی‌کند، اما در صورت گم شدن یا به طور موقت گم کردن تلفن، اطلاعات شخصی شما را ایمن نگه می‌دارد.

اتصال بلوتوث را در حالت عمومی غیرفعال کنید

بلوتوث به تلفن شما اجازه می‌دهد تا به صورت بی‌سیم به سایر لوازم الکترونیکی هوشمند متصل شود و افراد دیگر را قادر می‌سازد تا در صورت روشن و بدون مراقبت، بدون اجازه به دستگاه شما متصل شوند. مهاجمان می‌توانند در هر جایی باشند، بنابراین روشن ماندن بلوتوث شما، اطلاعات شخصی شما را در معرض خطر قرار می‌دهد.

سخن پایانی

دسترسی به اینترنت با کمک گوشی‌های اندرویدی قابل حمل در هر جایی امکان پذیر است و بسیاری از کارهای ما را ساده کرده، اما این امکانات به دور از خطر نیز نیست و خطراتی حریم خصوصی و امنیت اطلاعات ما را تهدید می‌کند. کافیست نحوه استفاده خود از دستگاه‌های اندرویدی را اصلاح کنیم و در هنگام دانلود برنامه‌ها و یا بازکردن ایمیل‌ها دقت کنیم تا از آلوده شدن این دستگاه‌ها به بدافزار و سرقت اطلاعات شخصی خود جلوگیری کنیم.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :