etebarkala snappay
etebarkala snappay

۵ تهدید جدی برای امنیت گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها

4.7
(3)
شکیبا گیلانی
2 سال پیش
۵ تهدید جدی برای امنیت گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها

آیا رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها از دستگاه‌های تلفن همراه مانند تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها امن‌تر هستند؟ حتی کارشناسان نیز در مورد این سوال موافق نیستند، زیرا رایانه‌ها و دستگاه‌های تلفن همراه تهدیدات امنیتی هستند. اما تا زمانی که اقدامات احتیاطی را انجام دهید، می‌توانید امنیت دسکتاپ و موبایل را حفظ کنید. در ادامه پنج تهدید جدی که گوشی‌های هوشمند شما را تهدید می‌کند و باید نسبت به آن‌ها هوشیار باشید را به طور مفصل شرح خواهیم داد. با ما تا انتهای این مطلب در مجله اعتبارکالا همراه باشید.

استفاده مداوم از GPS یا مکان یاب

برخی از خطرات امنیتی مرتبط با گوشی‌های هوشمند دقیقا به دلیل همان مواردی است که استفاده از آن‌را آسان می‌کند، یعنی قابلیت استفاده از آن در حال تردد و حرکت! برخلاف رایانه‌ها، آن‌ها به دستگاه‌های GPS مجهز هستند که هر حرکت ما را ردیابی می‌کنند.

از سویی دیگر، بسیاری از برنامه‌های محبوبی که روی این گوشی‌ها نصب هستند، به راحتی مکان ما را در فضای اینترنت منتشر می‌کنند. نقص‌های این برنامه‌ها یا بدافزارهایی که به‌طور تصادفی دانلود کرده‌ایم، می‌توانند مکان ما را به اشخاص ناشناس گزارش دهند. علاوه‌براین، از آنجایی که گوشی‌های هوشمند خود را همواره با خود حمل می‌کنیم، در معرض خطر گم شدن یا دزدیده شدن نیز قرار دارند.

چالش‌های امنیتی مربوط به سیستم‌عامل

چالش‌های دیگر امنیت موبایل مربوط به سیستم‌عامل‌هایی است که دستگاه‌های تلفن همراه را اجرا می‌کنند و به آن‌ها اجازه کار می‌دهند. اکثر گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های موجود در بازار، امروزه یکی از دو سیستم‌عامل رایج را اجرا می‌کنند. دستگاه‌های اپل که شامل آیفون و آیپد هستند از iOS اپل استفاده می‌کنند، در حالی که طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های دیگر از سیستم‌عامل اندروید گوگل استفاده می‌کنند.

هم اپل و هم گوگل تلاش‌های بسیاری برای ایمن کردن فناوری خود انجام داده‌اند. با این حال، اپل کنترل بسیار شدیدتری بر دستگاه‌های iOS دارد. برای مثال، برنامه‌های آیفون و آی‌پد فقط از فروشگاه اپل در دسترس هستند.

اما از این سو، گوگل اندروید را به یک فناوری بسیار باز ​​تبدیل کرده است و برنامه‌های اندروید را می‌توان از بسیاری از منابع آنلاین مختلف دانلود کرد که همه این منابع قابل اعتماد نیستند! به این معنی که کاربران اندروید باید مراقب باشند که از کجا برنامه‌ها را برای دستگاه‌های خود دانلود می‌کنند. بهتر است از فروشگاه Google Play یا سایر منابع شناخته شده استفاده کنید.

عدم کارایی گوشی‌های هوشمند

در همین حال، کامپیوترهای معمولی رومیزی و لپ‌تاپ‌ها همچنان تهدیدات امنیتی متمایز خود را دارند. رایانه‌ها لوکیشن شما را در بستر اینترنت پخش نمی‌کنند و کمتر احتمال دارد که به سرقت رفته و یا گم شوند. اما این ماشین‌ها، نرم‌افزارهای پیچیده‌تری را نسبت به اکثر برنامه‌های تلفن همراه اجرا می‌کنند و با پیچیدگی که دارند، احتمال نقص‌های طراحی که مجرمان سایبری می‌توانند از آن‌ها بهره‌برداری کنند، افزایش می‌یابد.

همچنین، با وجود محبوبیت روز افزون دستگاه‌های تلفن همراه، هنوز بیشتر کارهای تجاری و حرفه‌ای بر روی رایانه‌های رومیزی یا لپ‌تاپ‌ها انجام می‌شود. برنامه‌های کاربردی محبوب بهره‌وری تجاری مانند مجموعه مایکروسافت آفیس بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند و آن‌ها را به اهداف محبوبی برای هکرها تبدیل می‌کنند. و بسیاری از کاربران هنوز از نسخه‌های قدیمی‌تر و با امنیت پایین‌تر این برنامه‌ها را استفاده می‌کنند.

تهدیدات مجرمان سایبری و هکرها

اقدامات احتیاطی شخصی معقول، اولین لایه محافظتی در برابر تهدیدات علیه گوشی‌های هوشمند و همچنین تهدیدات مبتنی بر رایانه است. کاربران دستگاه‌های اندروید و اپل، جدا از دقت در بارگیری برنامه‌های اندروید از منابع نا آشنا، باید از بسیاری از اقدامات احتیاطی مشابهی که برای کاربران رایانه توصیه می‌شود، پیروی کنند.

با این حال، همه رایانه‌ها و دستگاه‌های تلفن همراه در برابر تهدیدات سایبری آسیب پذیر هستند. مجرمان سایبری تلاش زیادی برای جستجوی نقص‌های ظریف در فناوری‌های رایج انجام می‌دهند. بنابراین، کاربران گوشی‌های هوشمند نیز باید روی ابزارهای امنیتی سرمایه‌گذاری کنند که در برابر گستره رو به رشد تهدیدها از اطلاعات آن‌ها محافظت می‌کنند. تهدیدات گوشی‌های هوشمند و رایانه‌ها در جزئیات متفاوت است. اما هر دو در برابر تهدیداتی آسیب پذیر هستند که می‌توانند حداقل فعالیت‌های آنلاین شما را فلج کنند و احتمالا محرمانه‌ترین اطلاعات شخصی شما از جمله اطلاعات احراز هویت بانکی را به سرقت ببرند.

عدم عملکرد درست و محافظت کامل در برابر بدافزارها

هم رایانه‌ها و هم دستگاه‌های تلفن همراه به ابزارهای حفاظتی امنیتی نیاز دارند. نرم‌افزار رایگان امنیت موبایل ابزاری مفید برای محافظت از گوشی‌های هوشمند شما در برابر حملات سایبری و بدافزار هاست، اما نرم افزارهای رایگان محدود هستند. سرمایه گذاری روی امنیت قوی رایانه یا امنیت تلفن همراه بهترین راه برای اطمینان از این است که گوشی هوشمند یا تبلت شما مورد هدف حملات سایبری و یا بدافزارها قرار نمی‌گیرد.

سخن پایانی

گوشی‌های هوشمند با هر سیستم‌عاملی هنوز آنقدر که باید از امنیت مناسب برخوردار نیستند و هر لحظه احتمال سرقت اطلاعات شخصی وجود دارد. اما مسئله آنقدرها هم ترسناک نیست. با رفتار معقول و استفاده درست از این دستگاه‌ها و نیز استفاده از احراز هویت دو مرحله‌ای و آنتی ویروس‌ها امنیت گوشی‌های هوشمند را افزایش می‌دهد. گوگل و اپل نیز در هر به‌روزرسانی سعی می‌کنند وصله‌های امنیتی را بهبود ببخشند. بنابراین تا زمانی که این دستگاه‌ها به درجه بالایی از امنیت نرسیده‌اند، باید در نحوه استفاده از آن‌ها و دانلود برنامه‌ها نهایت دقت را به عمل بیاوریم.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.7 / 5. تعداد رای دهندگان: 3

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :