etebarkala snappay
etebarkala snappay

کارت گرافیک اکسترنال چیست

5
(1)
شکیبا گیلانی
2 سال پیش
کارت گرافیک اکسترنال چیست

احتمالا با نام کارت گرافیک اکسترنال آشنا هستید و شنیده‌اید که با تهیه یک کارت گرافیک خارجی، برای انجام بازی‌های کامپیوتری با گرافیک سنگین،‌ دیگر نیازی به ارتقا رایانه یا تعویض لپ‌تاپ خود نخواهید داشت و یک رویکرد اقتصادی برای آن دسته از کاربرانی است که علاوه‌بر عملکرد مناسب پردازش گرافیکی، به دنبال راهکاری اقتصادی هستند. در این بلاگ به معرفی کارت گرافیک اکسترنال پرداخته‌ایم و به هر پرسشی که ممکن است در هنگام خرید یک کارت گرافیک خارجی برایتان پیش بیاید، پاسخ داده‌ایم. اگر قصد افزایش عملکرد کارت گرافیک رایانه خود هستید، در این بلاگ با ما همراه باشید.

کارت گرافیک اکسترنال چیست و چه کاربردی دارد؟

کارت گرافیک اکسترنال همانگونه که از نامش پیداست، یک دستگاه خارجی بوده و جهت افزایش قدرت پردازش گرافیکی می‌تواند به رایانه شما متصل شود. کارت گرافیک‌های اکسترنال به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول امکان اتصال دو یا چند نمایشگر را به یک کامپیوتر فراهم می‌سازند و دسته دوم قادر است به یک رایانه متصل شده و با اتصال به کارت گرافیک موجود در کامپیوتر، قدرت پردازشی آن را افزایش داد.

از مزایای کارت‌های گرافیک اکسترنال می‌توان به قیمت نسبتا ارزان آن اشاره کرد که می‌تواند برای آن دسته از کاربرانی که کارت گرافیک رایانه‌شان به طور همزمان قابلیت پشتیبانی از چند نمایشگر را ندارد، کاربردی باشد. کارت گرافیک اکسترنال از طریق یک USB به رایانه شما متصل می‌شود و برای پردازش بازی‌هایی با گرافیک بالا بسیار مناسب است اما محدودیت‌های خود را داشته و نمی‌توان از آن انتظار گرفتن رندرهای گرافیکی سنگین را داشت.

در واقع کارت گرافیک‌های اکسترنالی که موجب توان پردازش گرافیکی رایانه می‌شود، به مراتب از کارت گرافیک‌های اکسترنالی که قابلیت اتصال چند نمایشگر به رایانه را فراهم می‌سازد، به دلیل عملکرد بالاتری که ارائه می‌دهدند گران قیمت تر خواهد بود. این کارت‌های گرافیک دارای محفظه اختصاصی بوده که در کنار کیس رایانه شما قرار می‌گیرند که پردازش داده‌های گرافیکی را انجام می‌دهد.

این دستگاه‌ها معمولا از طریق اتصال اکسپرس PCIe یا PCI-E به لپ‌تاپ متصل می‌شود و این اتصال به کارت گرافیک خارجی این اجازه را می‌دهد که پردازش‌های گرافیکی بسیار دقیقی انجام دهد.

آیا خرید یک کارت گرافیک اکسترنال ارزش خرید دارد؟

اگر به دنبال افزایش عملکرد پردازش گرافیکی رایانه خود هستید، قطعا این کارت‌های گرافیک ارزش خرید بالایی دارند، با این حال برخی از مدل‌های آن بسیار گران بوده و باید پیش از خرید، سطح نیاز خود را بررسی کنید که خرید آن نسبت به انتظاراتتان ارزش دارد یا خیر.

کارت‌های گرافیک اکسترنال چگونه به رایانه متصل می‌شوند؟

برای اتصال پردازنده‌های گرافیکی خارجی به رایانه، باید از یک کانکتور خارجی استفاده کنید. این کارت‌های گرافیک عملکرد قابل توجهی ارائه می‌دهند و می‌توانند برای کارهایی مانند بازی، ویرایش ویدیو و رندرهای سه بعدی به خوبی عمل کند. برای یک eGPU باید یک درایو سازگار با آن را نصب کنید و مطمئن شوید که رایانه شما قابلیت پشتیبانی از یک کارت گرافیک اکسترنال را دارد.

آیا عملکرد کارت گرافیک اکسترنال به خوبی کارت گرافیک داخلی است؟

پردازنده‌های گرافیکی خارجی به خوبی پردازنده‌های گرافیکی داخلی نیستند. کارت گرافیک‌های خارجی بیشتر برای اجرای بازی‌هایی با گرافیک سنگین طراحی شده‌اند، در حالی که GPU های داخلی برای کارهای محاسباتی مانند ویرایش ویدیو و رندر سه بعدی طراحی شده اند. بنابراین باید در نظر داشته باشید که برای انجام چه کاری از آن استفاده می‌کنید.

چگونه می‌توان یک کارت گرافیک اکسترنال را به لپ‌تاپ متصل کرد؟

چند راه برای اتصال کارت گرافیک خارجی به لپ‌تاپ وجود دارد. رایج‌ترین راه برای اتصال یک کارت گرافیک اکسترنال به لپ‌تاپ تهیه یک آداپتور بوده که قادر باشد کارت گرافیک خارجی شما را به لپ‌تاپ متصل کند. راه دیگر استفاده از قابلیت ویندوز ۱۰ به نام GPU virtualization بوده که به شما این امکان را می‌دهد برنامه‌های خاصی مانند بازی‌های ویدیویی را روی یک GPU مجازی و مجزا اجرا کنید.

برای اتصال یک کارت گرافیک اکسترنال به چه نرم‌افزارهایی نیاز است؟

پردازنده‌های گرافیکی خارجی معمولا بسیار قدرتمند هستند، بنابراین برای استفاده از آن به مادربرد و منبع تغذیه‌ای که با آن سازگار بوده و بتواند از یک کارت گرافیک خارجی پشتیبانی کند، نیاز دارید.. همچنین ممکن است برخی از بازی‌ها برای اجرا با کارت گرافیک اکسترنال، نیاز به نصب نرم‌افزاری جداگانه داشته باشند. بنابراین پیش از خرید بازی، بررسی کنید که جهت اجرای آن با کارت گرافیک اکسترنال، نیاز به انجام چه مواردی دارد.

چه کسانی به یک کارت گرافیک اکسترنال نیاز دارند؟

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است یک کاربر اقدام به خرید یک کارت گرافیک خارجی کند. کسانی که به عملکرد بیشتر و بهتری برای ویرایش ویدیوها دارند، گیمرهایی که به گرافیک بالاتری برای اجرای بازی‌های خود نیاز دارند، افرادی که قصد دارند تا نمایشگر رایانه‌شان بتواند میزان نرخ نوسازی مناسبی را ارائه دهد و در نهایت کسانی که قصد دارند چند نمایشگر را به یک رایانه متصل کنند، می‌توانند از یک کارت گرافیک اکسترنال استفاده کنند.

کدام کارت گرافیک اکسترنال برای لپ‌تاپ مناسب است؟

نمی‌توان پاسخ قطعی به این پرسش داد، چراکه انتخاب و خرید کارت گرافیک اکسترنال به عوامل متععدی بستگی دارد. عواملی از جمله نوع لپ‌تاپ و سازگاری سخت‌افزار آن با کارت گرافیک خارجی، کاربرد که شما از یک کارت گرافیک اکسترنال انتظار دارید؛ می‌تواند در انتخاب یک کارت گرافیک خارجی مناسب، موثر باشد. نکاتی که باید همواره در هنگام خرید به آن توجه داشته باشید، رتبه عملکردی بالا و سازگاری کارت گرافیک اکسترنال با مشخصات رایانه‌تان است.

آیا می‌توان از USB-C جهت اتصال کارت گرافیک اکسترنال استفاده کرد؟

پورت USB-C آخرین نوع رابط معرفی شده برای لپ‌تاپ‌ها بوده و می‌توان از آن برای اتصال کارت‌های گرافیک خارجی استفاده کرد. برخی از لپ‌تاپ‌ها دارای پورت USB-C هستند که می‌توان از آن برای این کار استفاده کرد، در حالی که برخی دیگر به آداپتور نیاز دارند.

کارت‌های گرافیک اکسترنال چه نقشی در اجرا و نمایش بازی‌ها دارند؟

کارت‌های گرافیک برای نمایش تصاویر گرافیکی روی نمایشگر طراحی شده‌اند. همچنین پردازنده‌های گرافیکی وظیفه رندر کردن تصاویر روی صفحه را بر عهده دارند.

چگونه می‌توان یک کارت گرافیک اکسترنال را بدون Thunderbolt به لپ تاپ متصل کرد؟

چند راه برای اتصال کارت گرافیک خارجی به لپ تاپ بدون Thunderbolt وجود دارد. یکی از راه‌ها استفاده از کابل HDMI برای اتصال کارت گرافیک خارجی به پورت HDMI لپ تاپ است. راه دیگر استفاده از کابل USB-C برای اتصال کارت گرافیک خارجی به پورت USB-C لپ تاپ است.

آیا می‌توان کارت گرافیک اکسترنال را به M1 Mac متصل کرد؟

کارت‌های گرافیک اکسترنال قابلیت اتصال به هر نوع رایانه‌ای را دارند؛ اما کمتر کاربر مک به کارت گرافیک اکسترنال نیاز پیدا خواهد کرد، چرا که به کارت گرافیک قدرتمندی مجهز شده‌اند و به راحتی بازی‌ها و برنامه‌های گرافیکی را اجرا می‌کند. با این حال اگر از سری‌های قدیمی مک استفاده می‌کنید، یک کارت گرافیک اکسترنال می‌تواند عملکرد قابل توجهی ارائه دهد.

سخن پایانی

برای آنکه لپ‌تاپ یا رایانه شما از قدرت پردازش گرافیکی بالایی برخوردار باشد، نیازی نیست که آن را با سخت‌افزارهای گران قیمت ارتقا دهید و یا به فکر خرید یک لپ‌تاپ قدرتمند جدید باشید. همواره راه‌هایی مناسب و مقرون به صرفه برای این کار وجود دارد و تجهیز سیستم‌تان به یک کارت گرافیک اکسترنال خارجی می‌تواند کمک شایان توجهی کند. در این بلاگ هر آنچه را که می‌بایست در رابطه با کارت‌های گرافیک خارجی شرح دهیم را بررسی کردیم. چنانچه سوال یا نظری تکمیلی برای این بلاگ در نظر دارید، با ما در میان بگذارید.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


دیدگاه خود را ارسال کنید :