کوالکام تراشه اسنپدراگون 8 Gen1 را با هستههای ARMv9 معرفی کرد
کوالکام از پردازنده پرچمدار نسل بعدی خود که با پیشرفتهایی نسبت به نسل قبلی داشته رونمایی کرد. این پردازنده با تغییر هستههای خود به ARMv9 و نامگذاری جدید، از مدلهای قبلی فاصله گرفته است. برای مشاهده عملکرد این پردازنده نیاز نیست خیلی منتظر بمانیم؛ چرا که اولین گوشیهای دارای این پردازنده تا پایان سال روانه بازار خواهند شد.
نامگذاری Snapdragon 8 Gen1 به این گونه است که عدد ۸ به معنی کلاس پرچمدار و Gen1 به معنی نسل اول بودن این تراشه است. تراشه مذکور، اولین پردازنده ۴ نانومتری کوالکام و اولین چیپستی است که معماری جدید CPU استفاده میکند و سختافزار جدید دوربین هم در آن به کار رفته است.
CPU طراحی سه کلاستری را حفظ میکند؛ اما حالا هستههای آن براساس ARMv9 هستند. این بدان معنی است که هسته اصلی Cortex-X2 خواهد بود که با فرکانس ۳ گیگاهرتز کار میکند. پشتیبان آن نیز سه هسته قدرتمند Cortex-A710 با فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز و چهار هسته کممصرف مبتنی بر A510 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز هستند.
پردازنده جدید به طور کلی ۲۰ درصد سریعتر از اسنپدراگون ۸۸۸ است و مصرف انرژی آن نیز تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.
در بخش GPU، آدرنو (Adreno) جدید به لطف معماری تازه خود، افزایش ۳۰ درصدی عملکرد و صرفهجویی در مصرف انرژی تا ۲۵ درصد را نوید میدهد. در واقع، کوالکام در واقع سه ویژگی Elite Gaming توسعه داده است که به سازندگان اپلیکیشنها اجازه میدهد تا بین عملکرد و بهرهوری تعادل ایجاد کنند.
ویژگی Adreno Frame Motion Engine به GPU این امکان را میدهد تا بازی را با نرخ فریم دو برابری، در عین استفاده مقدار قدرت یکسان، بازی را رندر کند. در طرف دیگر، میتواند میزان FPS را ثابت نگه دارد و در همان زمان مصرف انرژی را تا نصف کاهش دهد.
یکی دیگر از ویژگیهای جدید، رندر حجمی کلاس دسکتاپ است. به عنوان مثال، نور حجمی برای جلوههای نورپردازی زیبا مورد استفاده قرار میگیرد. سومین ویژگی جدید، Variable Rate Shading Pro است که VRS مبتنی بر تصویر محسوب میشود و برای ادغام VRS در بیشتر بازیها مورد استفاده قرار میگیرد. کوالکام با برخی از بزرگترین توسعهدهندگان بازی همکاری کرده است تا مطمئن شود که بازیهایشان بهترین استفاده را از سختافزار میبرند.
پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۱، یک مودم یکپارچه X65 برای 5G دارد که موجهای sub-6 و mmWave پشتبانی میکند و میتواند حداکثر سرعت تئوری ۱۰ گیگابایت بر ثانیه را در اختیار کاربر قرار دهد و برای اولین بار از تجمیع حامل برای انتقال سیگنالها استفاده میکند.
پردازنده مذکور برای اتصالهای محلی از وایفای ۶ و 6E به علاوه بلوتوث بهبود یافته برخوردار است. تراشه جدید میتواند صدای CD Lossless را از طریق بلوتوث LE پخش کند و همچنین از بلوتوث LE Audio پشتیبانی میکند تا نشان دهد که نسبت به فناوری موجود، پیشرفت قابل توجهی داشته است. قابلیت Broadcast Audio به یک منبع اجازه میدهد تا یک یا چند جریان صوتی را به تعداد نامحدودی گیرنده منتقل کند و جتی از ضبط استریو نیز پشتیبانی میکند.
کوالکام با معرفی Trust Management Engine که زیر هایپروایز (که با اسنپدراگون ۸۸۸ معرفی شد) قرار میگیرد؛ برای بهبود امنیت تراشه جدید خود تلاش کرده است. این موتور، حتی سطوح امنیتی بالای آن به خطر بیفتد بار هم ایمن باقی خواهد ماند.
اولین گوشیهای پرچمدار مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ تا پایان سال جاری میلادی معرفی میشوند و انتظار میردد که این به زودی رخ دهد.
منبعwww.gsmarena.com