کوالکام رقیب تراشه M1 اپل را سال ۲۰۲۳ معرفی میکند
عرضه مکها و مکبوکهای مجهز به پردازنده M1 توسط اپل، محاسبات بازار را تغییر داد. این کار نشان داد که ARM چه تواناییهایی دارد و بیش از سازندگان پردازندههای موبایل و اینتل و AMD مورد توجه قرار گرفت. با این حال، فقط این سازندگان نیستند که خطر افزایش شهرت اپل در بازار نیمه هادیها را احساس کردند. کوالکام با اینکه خطر اپل را احساس کرده اما خیلی تحت تاثیر قرار نگرفته و به نظر میرسد که حداقل تا سال ۲۰۲۳ برنامهای برای این قضیه ندارد.
البته اپل سالها است که تراشههای مبتنی بر ARM میسازد و پردازندههای سری A آن فقط در آیفون و آیپد به کار میرود. این پردازندهها همیشه بهتر از رقیب خود در کوالکام هستند؛ اما انحصار آنها در محصولات اپل باعث شده تا مستقیما تاثیر منفی روی تجارت کوالکام نداشته باشند. با این حال، سری M پردازندههای اپل کاملا متفاوت است و توانایی کوالکام برای پیشی گرفتن از در بازار را زیر سوال میبرد.
کوالکام و مایکروسافت با تراشههای سفارشی اسنپدراگون 8cx و Surface SQ2 پیشرفتهایی داشتهاند اما هر دو عملکرد ضعیفی دارند؛ مخصوصا وقتی در دستگاههای ویندوزی مورد استفاده قرار میگیرند. کوالکام تسلیم نمیشود؛ اما به دنبال انتقام از اپل هم نیست.
طبق گزارشها، کوالکام در رویداد روز سرمایهگذار خود، تاریخهای مبهمی برای معرفی تراشه SoC خود که با Apple M1 رقابت میکند (اما روی سیستمهای ویندوزی اجرا میشود) اعلام کرد. این تراشهها سال ۲۰۲۳ وارد بازار خواهند شد و فروشندگان سختافزار میتوانند نمونههایی را حدودا ۹ ماه قبل از آن تاریخ (نامعلوم) دریافت کنند. پیشبینی میشود که تراشههای توسط نوویا (Nuvia)، استارتاپی که توسط طراحان سابق تراشههای Apple A تاسیس شده و اخیرا کوالکام آن را خریده طراحی شوند.
باید منتظر باشیم و ببینیم که کوالکام چع کار میکند؛ اما این جدول زمانی میتواند نگران کننده باشد. طی این مدت، اپل ممکن است تراشههای M2 خود را معرفی کند و تراشه قبلی خود را حتی بهتر از چیزی که هست بکند. در همین حال، کوالکام در حال کار روی بهبود فناوریهای موبایل خود است و تمرکز زیادی روی پردازندههای گرافیکی Adreno دارد تا گرافیکهای کلاس دسکتاپ واقعی را به گوشیهای هوشمند بیاورد که از جمله آنها میتوان ری تریسینگ (ray tracing) اشاره کرد.