etebarkala snappay
etebarkala snappay

سامسونگ تراشه اگزینوس 2200 را رسما معرفی کرد

5
(1)
حسین رجب چالی
3 سال پیش
سامسونگ تراشه اگزینوس ۲۲۰۰ را رسما معرفی کرد

سامسونگ در سال ۲۰۱۹ همکاری خود با AMD را آغاز کرد که طی این همکاری قرار شد که این شرکت گرافیکی یک GPU برای پردازنده‌های اگزینوس بسازد. از آن زمان تا به امروز، سامسونگ بالاخره اولین محصول این همکاری یعنی اگزینوس ۲۲۰۰ را معرفی کرد.

اگزنویس ۲۲۰۰ دارای طراحی ۴ نانومتری سامسونگ و همچنین هسته‌های CPU جدید Armv9 است. چیدمان هسته شبیه جدیدترین پردازنده‌های کوالکام و مدیاتک است و هسته Cortex-X2 برای کارهای سنگین، سه هسته Cortex-A710 برای کارهای متوسط و چهار هسته کوچک Cortex-A510 دارد. سامسونگ سرعت کلاک یا جزئیات حافظه کش را فاش نکرده است.

GPU متعلق به AMD

بارزترین مشخصه اگزینوس ۲۲۰۰، پردازنده گرافیکی Xclipse 920 با طراحی هسته‌های گرافیکی RDNA2 متعلق به AMD است. هیچ عدد رسمی در مورد سرعت کلاک یا تعداد تعداد هسته‌های مورد استفاده اعلام نشده اما این پردازنده گرافیکی از فناوری ری تریسینگ مبتنی بر سخت‌افزار و نرخ سایه‌زنی متغیر پشتیبانی می‌کنذد. سامسونگ اضافه کرده که این GPU از فناوری Amigo برای کنترل و بهینه‌سازی مصرف انرژی در کل پردازنده نیز پشتیبانی می‌کند.

هسته‌های RDNA2 همان فناوری دارند که در کنسول‌های فعالی مانند PS5 سونی و سری Xbox مایکروسافت دیده می‌شود؛ البته با تعداد هسته‌های کمتر، نرخ کلاک کاهش یافته و غیره. بنابراین، نباید انتظار گرافیک مشابه داشته باشیم؛ اما باید منتشر ماند و دید که با این فناوری و ری تریسینگ مناسب چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

دیوید وانگ (David Wang)، مدیر اجرایی AMD به نقل از سامسونگ گفت:

پردازنده گرافیکی Xclipse سامسونگ نتیجه‌ای از چندین نسل برنامه‌ریزی گرافیک‌های RDNA شرکت AMD برای تراشه‌های اگزینوس است.

بنابراین، این تراشه اولین محصول مشترک این دو شرکت است و در سال‌های آینده شاهد همکاری‌های بیشتر آن‌ها خواهیم بود.

کانفیگ CPUیک هسته Cortex-X2
۳ هسته Cortex-A710
۴ هسته Cortex-A510
GPUXclipse 920
هسته‌های RDNA2 متعلق به AMD
رم / فضای ذخیره‌سازیLPDDR5
UFS 3.1
هوش مصنوعی / پردازشگکر سیگنال‌های دیجیتال (DSP)هسته پردازش هوش مصنوعی (NPU) دو هسته‌ای
دوربینتکی ۲۰۰ مگاپیکسل
8K در ۳۰ فریم بر ثانیه
4K در ۱۲۰ فریم بر ثانیه
4K با کیفیت HDR
مودم4G LTE
5G کمتر از ۶ گیگاهرتز و mmWave
سرعت دانلود ۷.۳۵ گیگابیت بر ثانیه در mmWave
سرعت دانلود ۵.۱ گیگابیت بر ثانیه در sub-6GHz
پروسه ساخت۴ نانومتری
مشخصات اگزینوس ۲۲۰۰

با نگاهی به بقیه مشخصات تراشه، متوجه می‌شویم که NPU یا هسته پردازش هوش مصنوعی نیز ارتقا یافته است. سامسونگ ادعا می‌کند که NPU عملکردی دوبرابری در مقایسه با یادگیری ماشین اگزینوس ۲۱۰۰ و پشتیبانی از FP16 با دقتی بالاتر دارد. جالب اینجاست که این NPU به جای استفاده از سه هسته اگزینوس ۲۱۰۰، از تنظیمات دو هسته‌ای بهره می‌برد.

این شرکت کره‌ای با تغییر مودم، باعث شده تا اگزینوس ۲۲۰۰ از پروژه مشارکتی نسل سوم شبکه تلفن همراه یا 3GPP پشتیبانی کند. علاوه بر این، می‌توانید در این پردازنده با استفاده از حالت EN-DC که 4G و 5G را با هم ترکیب می‌کند، می‌توانید به ترتیب از شبکه‌های sub-6GHz تا ۵.۱ گیگابیت بر ثانیه و mmWave تا ۷.۳۵ گیگابیت بر ثانیه، سرعت دانلود داشته باشید.

عملکرد اگزینوس ۲۲۰۰ در بخش دوربین چطور است؟

عملکرد اگزینوس ۲۲۰۰ در بخش دوربین چطور است؟

به نظر می‌رسد که این پردازنده جدید به جای انقلابی در زمینه دوربین، فقط شاهد تحول بوده است؛ چرا که از یک دوربین تکی ۲۰۰ مگاپیکسلی، یک دوربین تکی ۱۰۸ مگاپیکسلی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه یا دوربین دوگانه ۶۴ + ۳۶ مگاپیکسلی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. به غیر از این‌ها، این پردازنده تا هفت دوربین به طور همزمان و پردازش همزمان چهارتای آن‌ها را پشتیبانی می‌کند.

قابلیت‌های ویدئویی نیز خیلی ضعیف نیستند؛ چون این پردازنده از ضبط 8K در ۳۰ فریم بر ثانیه، 4K در ۱۲۰ فریم بر ثانیه و 4K با کیفیت HDR پشتیبانی می‌کند. در اینجا، قابلیت ضبط ویدئو 8K با کیفیت HDR را نداریم؛ اما پردازنده سامسونگ رمزگشایی AV1 را نیز ارائه می‌دهد که پردازنده کوالکام فاقد آن است.

از دیگر جزئیات این پردازنده می‌توان به وضوح نمایشگر 4K در ۱۲۰ هرتز، وضوح +QHD در ۱۴۴ هرتز، پشتیبانی از +HDR10، رم LPDDR5 و فضای ذخیره‌سازی UFS 3.1 اشاره کرد.

تولید انبوه سامسونگ اگزینوس ۲۲۰۰ هم‌اکنون آغاز شده است و انتظار می‌رود که در بعضی گوشی‌های سری گلکسی S22 مورد استفاده قرار بگیرد. احتمالا گوشی‌های پرچمدار سامسونگ ماه آینده معرفی می‌شوند؛ بنابراین، باید تا آن زمان برای تست عملکرد پردازنده جدید منتظر بمانیم.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید


منبعwww.androidauthority.com

دیدگاه خود را ارسال کنید :