سیاست ردیابی اپلیکیشن اپل برای رسانههای اجتماعی نزدیک ۱۰ میلیارد دلار هزینه داشته است
تحقیقی از Financial Times نشان داد که اسنپچت، قیسبکو، توییتر و یوتیوب حدود ۹.۸۵ میلیارد دلار از درآمد خود را به دلیل تغییر قوانین حفظ حریم خصوصی اپل از دست دادهاند. سال گذشته، اپل سیاست شفافیت ردیابی اپلیکیشن (ATT) را اعلام کرد که اپلیکیشنها را ملزم میکرد تا برای ردیابی دادهها از کاربران اجازه بگیرند. این سیاست در ماه آوریل اجرایی شد و اپلیکیشنها را از ردیابی کاربران در صورت عدم دسترسی، منع میکرد.
فیسبوک در یک آگهی روزنامهای این حرکت را به طور مشخص مورد انتقاد قرار داد و به لطف گزارش فایننشیال تایمز، حالا میدانیم که دلیل این اعتراض چه بود. براساس این گزارش، فیسبوک به دلیل بزرگی سرویسهای خود، بیشترین درآمد را از دست داده است. در همین حال، اسنپچت نیز بدترین عملکرد را داشته است؛ چون تبلیغات این پلتفرم بیشتر به گوشیهای موبایل اتکا دارد. چنین اتفاقی برای سرویسی که نسخه دسکتاپ ندارد کاملا منطقی است.
اریک سوفرت (Eric Seufert)، مشاور فناوری اطلاعات، به فایننشیال تایمز گفت: «برخی از پلتفرمهایی که این سیاست بیشترین تاثیر را روی آنها داشته (به ویژه فیسبوک)، باید تشکیلات خود را بازسازی کنند. اعتقاد من این است که ساخت زیرساختهای جدید حداقل یک سال زمان میبرد. ابزارها و چارچوبهای جدید باید از ابتدا توسعه داده شوند و قبل از استقرار باید برای تعداد زیادی از کاربران ازمایش شوند.»
سیاست جدید اپل، پلتفرمهای اجتماعی و سایر اپلیکیشنها را مجبور میکند تا در تبلیغات خود خلاقیت بیشتری به خرج دهند. خواه این به معنای تمرکز روی دستگاههای اندرویدی باشد؛ خواه سرمایهگذاری در تجارت تبلیغاتی اپل (که تقریبا قوانین خودش را با جمعآوری بیسروصدای دادههای کاربران، به همان روش برنامههای ثالث، زیر پا گذاشت). آنها باید منبع درآمد پیدا کنند که قوانین اپل را زیر پا نمیگذارد و افراد را در آیفون ردیابی نمیکند.
منبعwww.theverge.com